Service en property designhttp://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2017/01/Service-en-property-design_1000x600-300x180.jpg
Open Atelier

Kansen voor leegstaand vastgoed in de zorgsector

Kansen voor leegstaand vastgoed in de zorgsector
Kansen voor leegstaand vastgoed in de zorgsector

De leegstand van vastgoed in de zorgsector wordt een steeds groter probleem. Op dit moment staat ruim 3 miljoen m² vastgoed leeg en veel zorgorganisaties worstelen met een overschot aan vastgoed. Tijdens ons Open Atelier op 6 april gaan wij in op de kansen en mogelijkheden voor leegstaand vastgoed in de zorgsector.

De Manager behandeling & advies van Amaris Zorggroep en een Lid van de Raad van Bestuur bij GGZ Noord-Holland Noord geven een toelichting op de binnen hun organisatie gebruikte herbestemming en de gemaakte keuzes. Daarnaast gaan we concreet aan de slag met het verkennen van nieuwe bestemmingen.

Overzicht programma

14.00 uurOntvangst
14.30 uurWelkom
14.45 uurConceptontwikkeling in de plint, sport & bewegen voor senioren
Rik van Hardeveld, manager Behandeling & Advies bij Amaris Zorggroep
15.15 uurNieuw verdienmodellen voor GGZ-instelling St. Willibrordus
Nico Adrichem, adviseur raad van bestuur bij GGZ Noord-Holland Noord
15.45 uurPauze
16.00 uurAan de slag met het vastgoedbestemmingsmodel
Rutger van Wijk, partner Zorg
Marieke de Kogel, Senior consultant Beide werkzaam bij Hospitality Group
17.00 uurAfsluiting met borrel

Toelichting programma

Conceptontwikkeling in de plint, sport & bewegen voor senioren

Amaris Zorggroep is een van de grootste ouderenzorgorganisaties in Midden Nederland. De afgelopen jaren heeft Amaris Zorggroep zich ontwikkeld tot een vraaggerichte organisatie waarin de wensen en behoeften van de klant centraal staan. In dit licht wilde Amaris ook graag eerder met haar toekomstige klanten in contact komen. Amaris besloot in 2014 een ruimte op de begane grond (plint) van het wooncomplex Palace Residence in Hilversum te huren om samen met de (buurt)bewoners een nieuw ondersteuningsconcept te ontwikkelen. Gezamenlijk kwamen zij tot een concept waarin sport en bewegen centraal stond. Rik neemt ons mee in het ontwikkelproces en de afwegingen die hierin zijn gemaakt. Ook vertelt hij ons waarom de plint inmiddels niet meer door Amaris in gebruik is.

Nieuw verdienmodellen voor GGZ-instelling St. Willibrordus

In de gemeente Heiloo ligt het prachtige 10 hectare metende  GGZ-terrein St. Willibrordus met diverse cultuurhistorische gebouwen. Door ontwikkelingen in de zorg kwam rond 2010 een groot deel van de gebouwen op het terrein leeg te staan.  Verkopen was uiteraard een optie, maar de Raad van Bestuur wilde  graag het beleid van  de omgekeerde integratie verder vormgeven; ‘Als cliënten van de GGZ weer terugkeren in de maatschappij, krijgt de maatschappij ook het terrein van de GGZ terug’. Om de leegstand op te lossen zijn verschillende initiatieven genomen; van verhuur aan ondernemers, huisvesting voor culturele organisaties tot het organiseren van festivals.  Het terrein heeft een succesvolle metamorfose ondergaan en werd van gesloten instelling een open broedplaats van ondernemerschap. Nico heeft samen met de afdeling vastgoed een belangrijke rol gehad in de plannen en deelt zijn ervaringen van visieontwikkeling tot en met realisatie.

Aan de slag met het vastgoedbestemmingsmodel

De cases van Amaris Zorggroep en GGZ Noord-Holland Noord geven een mooi inkijkje in de nieuwe ontwikkelingen rondom het herbestemmen van leegstaand zorgvastgoed. Maar hoe geef je zelf een alternatieve invulling aan vrijgekomen vastgoed? Het vastgoedbestemmingsmodel biedt handvatten voor het gestructureerd aanvliegen van  deze invulling. Beleving van en voor de toekomstige gebruikers staat in dit model centraal. Tijdens de workshop gaan we aan de hand van een case zelf aan de slag met het model.

Deelname

Dit Open Atelier geeft Managers Vastgoed en Huisvesting, Facility Managers, Leden van de Raad van Bestuur, Managers Zorg een state-of-the-art inzicht in de verschillende mogelijkheden. We heten u van harte welkom op 6 april.

Aanmelden Kansen voor leegstaand vastgoed in de zorgsector

  • Gegevens deelnemer

  • Bedrijfsgegevens

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
6 april 2017 06 apr 2017
14.00 - 17.00 uur Hospitality Group, Amersfoort
Kansen voor leegstaand vastgoed in de zorgsector 2017-04-06

Meer informatie

Aanmelden Open Atelier