https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2019/05/mikayla-mallek-219946-unsplash-300x180.jpg

Carlijn Dobbe over het Young Professional programma

Carlijn Dobbe over het Young Professional programma
Carlijn Dobbe over het Young Professional programma

Auteur:

Carlijn Dobbe: ‘Twee jaar geleden ben ik begonnen aan het Young Professional programma van Hospitality Group: een ontwikkelingstraject voor uitblinkers met potentie, passie en een drive om te excelleren. We dagen uit, barsten van de nieuwe ideeën en houden van slimmer organiseren. Dit doen wij bij diverse opdrachtgevers en één keer in de twee weken komen wij bij elkaar voor een interactief programma waar we werken aan onze competenties en inhoudelijke kennis.

’t Hele land door

De sessies zijn elke keer ergens anders. Zo reizen we het hele land door en krijgen we de kans diverse bedrijven van binnen te bekijken en ons netwerk te vergroten. Als we ergens te gast zijn proberen we altijd de facilitaire verantwoordelijke te spreken en vaak krijgen we ook een rondleiding door het gebouw. Zo zijn wij de afgelopen twee jaar onder andere al te gast geweest bij Heineken, Villa Pardoes, Bol.com, Zaans Medisch Centrum, Circl, PWC, WeWork, Evangelische Omroep (EO), LAB.073 en Alliander. Als tegenprestatie zetten wij graag onze expertise in, kijken we met een andere blik naar facilitaire vraagstukken, doen we mystery visits en schrijven we toffe blogs over de organisatie. Klik hier voor meer informatie over het Young Professional programma.

Dat we elke twee weken ergens anders zitten en elke keer een ander onderwerp behandelen vind ik een leuk onderdeel van het traineeship. De sessies zijn theoretisch, praktisch en interactief in diverse vormen. Zo hebben we deep dive sessies, behandelen we inhoudelijke cases, komen er vakidioten langs die we het hemd van het lijf mogen vragen (collegetour) en hebben wij intervisies.

Buddies en mentorschap

Als Young Professional kun je gedurende het hele jaar instromen. Dit betekent dat het team ontzettend dynamisch is. Daarnaast zijn we een zelforganiserend team. Dit vraagt om goede werkafspraken, een duidelijke rolverdeling en een veilige sfeer. Ik ben er trots op dat we dit altijd weten vast te houden en overdragen aan iedere nieuwe trainee. Om dit te borgen krijgt iedereen een buddy die je op weg helpt zowel binnen Hospitality Group als daarbuiten.

Ook krijg je twee mentoren (intern en extern) toegewezen die helpen jou in je kracht te zetten en vragen te beantwoorden waar nodig. Mijn interne mentor was Heleen Ruys (partner Training & Development), mijn externe mentor was Karin Mars (Director Workplace en Facilities bij Vodafone/Ziggo). Van beiden heb ik ontzettend veel geleerd; geleerd om anders naar een groep te kijken, kritische vragen te stellen en bovenal voor mezelf op te komen.

Toolbox

Ik vind het moeilijk te zeggen waar ik het meest van geleerd heb of wat ik het leukst vond in de afgelopen twee jaar want alles was (in meer of mindere mate) leerzaam en leuk! Het is een gaaf traject om te bewandelen en al het geleerde neem je mee in je toolbox en kun je voor de rest van je carrière inzetten. Van LEAN tot leiderschap skills en van RealDrives tot vakinhoudelijke weetjes.

Daarnaast is het gewoon een heel gezellig team dat elkaar helpt en samen streeft naar perfectie. Hierdoor heb ik me altijd open kunnen stellen, thuis gevoeld en me opgetrokken aan mijn collega’s en zo het beste uit mezelf kunnen halen. Wat je in de trainingsdagen stopt is ook wat je eruit haalt. Het traineeship van Hospitality Group vraagt om zelforganisatie en een drive om elke keer het onderste uit de kan te halen. Mocht je een keer een mindere dag hebben, dan is daar ook alle ruimte en respect voor.

En nu?

Nu ben ik officieel geen junior meer en aan de slag als field manager. Ik zet dagelijks mijn talenten in om kandidaten en organisaties te verbinden. Benieuwd naar mijn eerste 100 dagen in deze functie? Ik heb mijn grootste successen en lessen gedeeld in een artikel, lees hier meer.’

PS: Ik heb een Instagram pagina opgezet zodat iedereen kan zien waar wij mee bezig zijn. Volg jij ons al? @young.hospitality