https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2017/11/shutterstock_532358656_edit_1000x600-300x180.jpg

De drijfveren van onze Young Professionals

De drijfveren van onze Young Professionals
De drijfveren van onze Young Professionals

Als zelf-organiserend team met 14 eigenwijze, jonge professionals wil het nog wel eens voorkomen dat we in discussie raken. Over de inhoud, over de vorm, over onze samenwerking…over wat niet eigenlijk? 🙂 In ons young professional programma worden we continu uitgedaagd om kritisch ergens naar te kijken en met elkaar tot de beste oplossingen te komen. Dit alles om zowel op zakelijk als persoonlijk vlak te ontwikkelen en groeien. Tijdens het blok ‘adviseren en leiderschap’ deden we allemaal een RealDrives test om inzicht te krijgen in je persoonlijke en andermans drijfveren.

RealDrives, over drijfveren, energie en kleuren

Het draait bij RealDrives om datgene waar je energie van krijgt, dat wat je drijft als mens. Het is alleen al erg leuk dat te ervaren en met elkaar te delen. De zes drijfveren van RealDrives hebben ieder een andere kleur. De kleuren maken het luchtig en creëren al snel een gemeenschappelijke taal. Interessant is ook dat de punten waarvan je zelf vindt dat ze beter kunnen vaak te maken hebben met een overlap of tegenstelling in je eigen profiel. Je ziet ook dat we gezamenlijke drijfveren hebben, zoals dat we dienstverleners ‘pur sang’ zijn.

Meer begrip en ruimte voor elkaar

Het is bijvoorbeeld veel duidelijker waarom het best lastig is als je geen blauw in je profiel hebt, maar wel de projectleiding op je mag nemen. En waarom de ene helft van onze groep veel wil communiceren over de voortgang, terwijl de andere helft vindt dat we overvloedig communiceren en alles te veel vastleggen. We begrijpen dus veel beter waarom we doen wat we doen en geven elkaar meer ruimte om dat te doen waar je energie van krijgt.

Ook de samenwerking in je team versterken?

We zetten als Hospitality Group de Realdrives methodiek regelmatig in tijdens trainingen, samenwerkingssessies, change trajecten en coaching. RealDrives helpt je als team bij het verbeteren van onderlinge samenwerking en communicatie, het professionaliseren van leiderschap of gewoon een stuk teambuilding. Wil je meer informatie? Heleen vertelt je als gecertificeerd Realdrives coach er graag meer over!