https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2019/06/1-300x180.jpg

Design District 2019

Design District 2019
Design District 2019

Auteur:

Begin juni vond Design District plaats, het jaarlijkse vakevenement voor interieur. Net zoals voorgaande jaren vond het evenement plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, onderdeel van UNESCO Werelderfgoed. Natuurlijk was Hospitality Group daarbij!

Tijdens dit evenement stellen de meest bijzondere interieur merken (ruim 200) hun nieuwste producten tentoon. Daarnaast vormt Design District een podium voor jonge ontwerpers en talenten van design academies.

We hebben veel waardevolle trends en ontwikkelingen gespot. Dit jaar was de focus op duurzaamheid groot. Dit zagen we vooral terug in materiaalgebruik, zoals de toepassing van gerecycled PET in de bekleding van wanden, accoya hout, een snelgroeiende en duurzame houtsoort verwerkt in een stoel, gerecyclede stoffen als bekleding voor meubilair en het toepassen van gerecycled kurk op akoestische panelen.

Een andere trend die we zagen is de ‘verhuiselijking’ van de kantooromgeving. Het meubilair op de werkplek lijkt steeds meer op het meubilair uit onze eigen woonkamer. Men brengt meer uren door op kantoor dan thuis, dus waarom kiezen we niet voor gezellige en huiselijke werkplek?  Denk aan het gebruik van planten als accessoire, ronde vormen, natuurlijk (uitziende) materialen, luxe afwerkingen zoals messing, goudkleur en roségoud en warme kleuren zoals nudes, zalm roze en baksteenrood.

De vertaalslag van de visie van een organisatie – waar staan we voor, wie zijn we? – naar het interieur wordt steeds belangrijker, maar hoe kan je dit het best visualiseren? Een organisatie met een belangrijke visie omtrent duurzaamheid kan dit bijvoorbeeld tonen door zichtbaar duurzame materialen toe te passen in het interieur. Zo kan de bedrijfskleding van een organisatie bijvoorbeeld worden gerecycled tot een materiaal als onderdeel van een meubelstuk. De vezels in dit materiaal mag je hierin zeker zien.

De ontmoetingen met andere interieurarchitecten en creatieven, inspirerende producten en de nieuwste trends hebben ons verrast en geïnspireerd. Tot volgend jaar!