https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2018/07/designweekmilaan2018_-1-300x180.jpg

Designweek Milaan 2018

Designweek Milaan 2018
Designweek Milaan 2018

Auteur:

Ieder jaar gaan we met groot enthousiasme naar de designweek in Milaan. Heerlijk inspiratie opdoen en je laten verrassen door nieuwe ideeën en ontwerpen. En natuurlijk genieten van de Italiaanse sfeer in deze mooie stad. Het is de week waar mensen van over de hele wereld samenkomen om de nieuwste trends en designs te zien. Door heel Milaan vind je presentaties en exposities van internationale merken en designers met een grote focus op duurzaamheid, hergebruik en groen.

In de bruisende wijk Zona Tortona word je verrast door bijzondere presentaties van diverse ontwerpers en designmerken. In oude fabriekspanden of in tijdelijk leeg gemaakte winkels vind je uiteenlopende expo’s. In een mooie ruimte had het merk Spo1 een prachtige presentatie. Ontworpen in Australië en gemaakt in Italië.

Al wandelend door deze wijk kom je langs verschillende bijzondere plekjes. De buitenruimtes zijn vaak mooi gestyled en er worden veel planten en bloemen gebruikt. Op de rechterfoto zie je een deel van de presentatie van Elementa. Een serie van objecten, ontworpen door Scandinavische ontwerpers en kunstenaars, die ons er aan willen herinneren dat we altijd in de natuur zijn, ook in onze interieurs.

Het merk Moooi had weer net als de jaren hiervoor een overweldigende presentatie in een grote loods op een paar 1000 m2 in Via Savona. Interieurontwerpster Megan Grehl en Concrete Architecten verwelkomen je in hun werelden, elk reflecterend op de unieke filosofie en esthetiek. Twee compleet verschillende interieurs waarin Moooi-producten op verrassende nieuwe manieren werden gepresenteerd.

We bezochten ook diverse hotspots in en rondom het centrum, waaronder de Seletti shop in de winkelstraat Corso Garibaldi. Een hysterisch interieur met zelfs behang op het plafond van
frietjes 🙂 . Op de stoep voor de winkel werd de spiksplinternieuwe bijzondere buitenlamp geshowd van Studio Job met daaronder de coole terrasstoel. Job Smeets en Nynke Tynagel van Studio Job onderscheiden zich door liefde voor detail en vrijheid van expressie.

Iets buiten het centrum ligt de bijzondere winkel van Rosanna Orlandi. Een begrip in designwereld. Rosanna Orlandi geeft jonge designers van over de hele wereld een podium. Het overdekte terras met veel groen en licht is een sprankelend entree. Dit complex was vroeger een stropdassenfabriek. De gekleurde zwevende lampen kwamen hier prachtig tot zijn recht. ‘The travel agency of things’ maakt functionele, semi-industriële geproduceerde objecten uit (teruggewonnen) collecties van onderdelen en materialen die verouderd of waardeloos zijn geworden in de bestaande handelsketens. De te gekke Giraffe lamp is het nieuwste kunstobject van artist Marcantonio Raimundi Melerba.

De presentaties van Ingo Maurer moet ik altijd gezien hebben voordat we Milaan verlaten. Deze interessantste lichtkunstenaar maakt prachtige lampen die eerder kunstobjecten zijn. Op de rechter foto zie je de meeste nieuwe creatie; Luzy take five. Een ‘rubberen handschoen’ in Yves Klein blauw met iconische lichtbronnen. Verrassend en ongewoon, vrij van creatieve beperkingen en de verveling van het altijd dezelfde.

Na drie volle dagen door Milaan gewandeld te hebben gingen we heerlijk geïnspireerd terug naar huis. We hebben genoten van de mensen, de designs en het Italiaanse leven. We boeken alvast voor volgend jaar 😉 en sluiten af met Il duomo by Night! De prachtige kathedraal midden in het centrum van Milaan. En met de quote van ontwerper Charles Eames: ‘Take your pleasure seriously’.

Ciao