What lens are you looking through?https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2017/01/door-welke-lens-kijk-jij_1000x568-300x180.jpg

Door welke lens kijk jij?

Door welke lens kijk jij?
Door welke lens kijk jij?

Auteur:

Na een driedaagse studiereis met Nederlandse facility managers in Londen blijven de berichten binnenstromen in onze gezamenlijke WhatsApp-groep. Het zijn vooral heel veel foto’s. Ze geven een prachtig beeld van de bezoeken aan onder andere Barclays, Google, het Olympic Parc, Borough Market en een aantal goede restaurants. Als ik naar de foto’s kijk, lijkt het wel of iedereen andere dingen door zijn of haar lens heeft gezien. Opvallend hoe deze facilitaire professionals – met toevallig ook nog eens een gedeelde passie voor fotografie – andere of juist vanuit een totaal ander perspectief momenten en details hebben vastgelegd.

Als professional werk je binnen je eigen organisatie vaak vanuit vaste denkpatronen en ben je mogelijk verweven met de denkrichting van de organisatie. Maar hoe waardevol is het om vaker in andermans keuken te kijken en te sparren met ‘peers’ die vergelijkbare uitdagingen hebben? De diversiteit aan foto’s laat zien dat kijken door een andere lens en vanuit verschillende perspectieven andere beelden en inzichten oplevert. Fotografie leert je anders te kijken. Heel waardevol om van elkaar te mogen leren.

De foto’s blijven maar binnenkomen. Ik besef me weer hoe leuk en waardevol het is om  professionals – en fotografen – bij elkaar te brengen en te verbinden. Vanuit Hospitality Group organiseren we courses en faciliteren we hechte communities. Ontmoeten, inhoudelijke verdieping, kennis delen en elkaar inspireren. Tijdens een reeks van deep dive sessies en een studiereis kijken we bij elkaar in de keuken en leren we van experts en andere professionals. Samen sparren en elkaar verder helpen geeft nieuwe energie. We gaan de dialoog aan, werken aan cases en passen elkaars kennis en ervaring toe op actuele vraagstukken. Dat zorgt voor nieuwe inzichten en geeft een verhelderend overzicht. Andere oplossingen komen in beeld. Samen sparren en elkaar verder helpen geeft nieuwe energie.

Hoe waardevol en leuk vind jij het om je vakinhoudelijke uitdagingen wat vaker door een andere lens en vanuit ander perspectief te bekijken?

Klik hier voor meer informatie over onze courses en communities.