https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2020/10/Design-thinking-in-FM-huisvesting-02-300x180.jpg
Open Atelier

Design thinking in FM & huisvesting

Design thinking in FM & huisvesting
Design thinking in FM & huisvesting

Auteur:

Auteur:

Op donderdag 29 oktober organiseren wij een Open Atelier met als onderwerp ‘Design Thinking in FM & huisvesting’. Bij Hospitality Group ontwikkelen we werk-, service- en huisvestingsconcepten steeds vaker met deze methode, die zorgt dat je op een vernieuwende manier naar een vraagstuk kijkt. De kern van deze methode is dat je samen met gebruikers, met de medewerker centraal, behoeften vaststelt, ideeën genereert en oplossingen uitwerkt.

De wereld om ons heen verandert en er ontstaan nieuwe waarden en een andere belevingswereld van medewerkers waar het de werkomgeving betreft. Voor FM, HR, IT en huisvestingsmanagers spelen vragen als ‘Waar begint en eindigt de werkomgeving?’ en ‘Hoe kan ik snel veranderingen uitwerken en doorvoeren?’. We nemen je tijdens het Open Atelier graag mee hoe je met design thinking naar deze vragen kunt kijken en tot oplossingen kunt komen.

Programma

15.30 uur Welkom 
15.40 uur Introductie in Design Thinking | Jeroen van der Weide – Designthinkers Academy
16.00 uur Praktijkvoorbeelden | Evi Kweekel
16.20 uur Brainstormen | Judith Dorlandt – deelnemers Open Atelier
16.50 uur Discussie & wrap up | Judith Dorlandt en Evi Kweekel

Mindset van Design Thinking | Jeroen van der Weide – Designthinkers Academy

Wat is Design Thinking? Jeroen neemt je mee in het gedachtengoed van deze methode. Design Thinking is een actief, iteratief en continu proces waarbij de nadruk ligt op leren door te doen, empathie voor en co-creatie met gebruikers. Design Thinking verbindt verschillende disciplines als HR, IT en FM op het gebied van huisvesting.

Praktijkvoorbeelden | Evi Kweekel – Hospitality Group

Hoe vertaal je een facilitair- of huisvestingvraagstuk naar passende oplossingen voor gebruikers? Evi neemt je mee aan de hand van de praktijkvoorbeelden van Universiteit Utrecht en AFM hoe Design Thinking diverse organisaties heeft geholpen om in een korte tijd krachtige oplossingen te bedenken voor een (covid-proof) werkomgeving en bijpassende dienstverlening.

Brainstormen | Judith Dorlandt – Hospitality Group

Brainstormen is een belangrijke stap in Design Thinking ideation fase. Het is een leuke en snelle manier om betere en creatievere ideeën te ontwikkelen. Judith neemt ons mee in de wereld van brainstormen. Op een spannende en interactieve manier gaan we twee brainstormtechnieken beoefenen die je helpen om van ideeën naar concrete oplossingen te komen.

Meer informatie & aanmelden

Ben je geïnteresseerd in de methodiek Design Thinking en ben je benieuwd hoe je dit kunt toepassen in jouw werkomgeving? Neem dan kosteloos deel aan ons online Open Atelier. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Elise van Beek via events@hospitality-group.nl of 033 – 462 55 55.

Inmiddels is het maximum aantal deelnemers bereikt. Indien er plekken vrijkomen, kun je je weer aanmelden.

29 oktober 2020 29 okt 2020
15.30 - 17.00 uur Online
Design thinking in FM & huisvesting 2020-10-29

Meer informatie