https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2020/06/Gastvrij-gedrag-binnen-de-15-meter-werkomgeving_web-300x180.jpg
Open Atelier

Gastvrij gedrag binnen de 1,5 meter werkomgeving

Gastvrij gedrag binnen de 1,5 meter werkomgeving
Gastvrij gedrag binnen de 1,5 meter werkomgeving

Auteur:

Auteur:

Op donderdag 9 juli organiseert Hospitality Group een Open Atelier met als onderwerp ‘gastvrij gedrag binnen de 1,5 meter werkomgeving’. Hospitality Group is al jaren actief bezig met de thema’s ‘gastvrij gedrag’ en ‘leren & ontwikkelen’.

De manier waarop wij werken, ontmoeten en leven is door COVID-19 en de 1,5 meter maatschappij behoorlijk op zijn kop gezet. Inmiddels zijn de kantoren fysiek aangepast: looproutes zijn geïntroduceerd, bureaus zijn uit elkaar gezet, het aantal medewerkers dat mag komen werken is gemaximeerd, et cetera. Maar dit alles heeft uiteraard ook invloed op de manier waarop wij samenwerken, ontmoeten en bewegen binnen de panden. Oude patronen en routines maken plaats voor nieuwe rituelen. En dit is best lastig! Hoe begeleid je medewerkers naar deze nieuwe manier van werken en omgaan met elkaar? Hoe blijf je gastvrij op 1,5 meter? Hoe kan je het verschil maken met gastvrijheid? Op deze onderwerpen gaan we graag met jullie in gesprek op 9 juli!

Programma donderdag 9 juli

15.30 uur Introductie | Heleen Ruys
15.40 uur Aanleren van nieuwe routines | Esmée Wevers & Joyce Walraven
16.10 uur Employee Journey op gedrag | Martine Atzema ProRail
16.40 uur Discussie & wrap up | Heleen Ruys

Aanleren van nieuwe routines | Esmée Wevers en Joyce Walraven Hospitality Group

Esmée Wevers en Joyce Walraven vertellen vanuit de gedragswetenschap en hun ervaring hoe je gedrag kan beïnvloeden en veranderen. Gastvrijheid op 1,5 meter vraagt om een andere benadering. Gastvrijheid heeft voor een groot deel te maken met het inleven in de gast. Nu, ten tijde van de 1,5 meter maatschappij, komen hier vier factoren bij: het creëren van een veilige omgeving, het geven van vertrouwen, het maken van verbinding en het tonen van veerkracht.

Employee Journey op gedrag | Martine Atzema ProRail

ProRail opent net als veel andere organisaties langzaam de kantoren. Vanuit diverse disciplines is gekeken hoe zij de kantoren het beste kunnen inrichten, rekening houdend met 1,5 meter werkomgeving. Naast signing, het uit elkaar zetten van meubels, weghalen van kapstokken, et cetera hebben zij specifiek op gedrag de Employee Journey uitgevoerd. De uitdagingen hierbij waren: het kijken vanuit de gebruiker (customer centric) en het duiden van emoties en behoeftes van de gebruiker. Daarbij zoeken zij naar oplossingen die vanuit gastgericht handelen te bieden zijn door de facilitaire medewerkers. ProRail is nu de verschillende oplossingen aan het implementeren. Martine Atzema, Facilitair Manager bij ProRail, vertelt hier graag meer over.

Wrap up en discussie | Heleen Ruys

We sluiten de sessie af met een paar interessante en pittige stellingen over gastvrij gedrag binnen de 1,5 meter werkomgeving. Discussieer je mee?

Meer informatie & aanmelden

Ben je geïnteresseerd in de nieuwe werkomgeving en hoe je nieuwe routines kunt aanleren? Neem dan kosteloos deel aan ons online Open Atelier. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Elise van Beek via events@hospitality-group.nl of 033 – 462 55 55. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Aanmelden Gastvrij gedrag binnen de 1,5 meter werkomgeving

  • Privacy statement Hospitality Group
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
9 juli 2020 09 jul 2020
15:30 - 17:00 uur Online
Gastvrij gedrag binnen de 1,5 meter werkomgeving 2020-07-09

Meer informatie

Aanmelden Open Atelier