https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2020/08/shutterstock_1709286295_kl-300x180.jpg
Training

Leiding geven op afstand

Leiding geven op afstand
Leiding geven op afstand

Auteur:

Auteur:

De toegevoegde waarde van een training – leidinggeven op afstand

Managen “by walking around” voelt nog heel vertrouwd, maar deze tijd vraagt om een andere aanpak. Leidinggeven op afstand wordt steeds meer de nieuwe norm. Je moet elkaar vertrouwen, elkaar loslaten en met elkaar in gesprek gaan. Dit zijn de factoren voor leiderschap op afstand die noodzakelijk en van essentieel belang zijn om te ontwikkelen en te versterken. Daarnaast speelt de vraag: wie wil jij als leider zijn?

De toegevoegde waarde van deze training is dat het jou een overzicht geeft van wat je vooral hetzelfde kan blijven doen als leidinggevende én hoe je de factoren voor leiderschap op afstand kunt ontwikkelen. Wat kan je nog extra inzetten zodat je team goed presteert en excelleert?

De aanpak van de training is inspirerend, praktijkgericht en persoonlijk. We starten met een persoonlijke intake (online). In dit gesprek bespreken we wat jij lastig vindt en met welke situatie jij moeite hebt bij het op afstand leidinggeven aan teams. De trainer neemt jouw input mee in de training.

In de training ga je aan de slag met leidinggeven aan virtuele of hybride teams en wat daar specifiek bij komt kijken. Je krijgt inzicht in hoe je overzicht houdt, je team stimuleert en voortgang blijft boeken met minder face-to-face contact. Ook ga je in op je eigen learning agility, waardoor je goed inspeelt op verrassingen. Een complete training waarmee je effectief leiding geeft aan je team op afstand.

Programma

Ochtend

 • We bespreken ieders leiderschapsdoel.
 • We bespreken de factoren voor leidinggeven op afstand.
 • We gaan aan de slag met de verschillende factoren voor leidinggeven op afstand en krijgen concrete handvaten hoe je deze kunt versterken.

Middag

 • We kijken naar de verschillende behoeften die kunnen ontstaan bij de medewerkers.
 • We maken per medewerker een plan hoe we beter kunnen aansluiten bij de behoeftes.
 • We evalueren op het leiderschapsdoel en bekijken hoe we de leider kunnen worden die we willen zijn.

Wat levert deze training jou op?

 • Je weet welke behoeftes jouw medewerkers hebben wat betreft werken op afstand.
 • Je hebt een duidelijk leiderschapsdoel geformuleerd.
 • Verdieping in de factoren voor leiderschap op afstand en digitale communicatie.
 • Meer bewust van wat voor een leider je wilt zijn.
 • Een start gemaakt per medewerker hoe je beter leiding kan geven op afstand.

Deelname

De training vindt plaats op ons kantoor NN78 in Amersfoort. De kosten voor deelname bedragen € 650 ex. btw  (inclusief lunch).  Online deelnemen is ook mogelijk, neem gerust met ons contact op voor de mogelijkheden.

Ontmoet de trainers

Joyce Walraven

Joyce Walraven is senior trainer en leer- en ontwikkelingsadviseur bij Hospitality Group. Na haar HBO studie Voeding en marketing heeft ze gewerkt als productontwikkelaar bij Unilever. Vervolgens in de wereld van flavours and fragrances, maakte Joyce veelvuldig kennis met het trainingsvak. Dit gaf haar zoveel positieve energie, dat ze besloot er haar professie van te maken. Ze volgde onder meer de Academie voor Coaching en een mastermodule Leren & Innoveren.

Sinds 2010 begeleidt Joyce leer- en ontwikkelingstrajecten in diverse branches. Zo verzorgt Joyce bijvoorbeeld trainingsprogramma’s voor hospitality, klantgerichtheid en leiderschap. Joyce heeft een echte learning by doing attitude. Persoonlijk contact, beleving en professionaliteit zijn voor Joyce de rode draad om met hospitality het verschil te maken in een organisatie.

Heleen Ruys

Heleen Ruys is partner training & development bij Hospitality Group. Na haar opleiding aan de Hoge Hotelschool in Maastricht rondde ze de universitaire studie Sociologie, Arbeid en Organisatie af. Heleen is al ruim 15 jaar verbonden aan Hospitality Group en deed haar ervaring op in alle geledingen van de organisatie in diverse functies. Van 2004 tot 2015 was ze een van de drijvende krachten binnen Interim & Recruitment. In 2015 heeft Heleen de overstap gemaakt naar Learning & development, waar zij zicht richt op het begeleiden van teams en organisaties in hun ontwikkeling. Samen met haar team ontwikkelt en implementeert ze programma’s voor teamcoaching, gastvrijheid en ‘het nieuwe werken’.

Verandering en positiviteit staan centraal in de aanpak van Heleen. Heleen is een sterke facilitator en trainer. Haar energie, empathie en analytisch denkvermogen zorgen ervoor dat ze echt verschil maakt. Ze krijgt mensen in beweging en zet veranderingen in gang.

Doelgroep

Deze open training is geschikt voor iedere leidinggevende die meer wil leren over leidinggeven op afstand en hoe je je leiderschapskwaliteiten kunt versterken.

Maatwerk

Wil je advies op maat of deze training binnen je eigen organisatie volgen? Bel Heleen Ruys op +31 (0)33 462 55 55 of mail via h.ruys@hospitality-group.nl voor meer informatie.

Aanmelden Leiding geven op afstand

2 februari 2021 02 feb 2021
09:00 - 17:00 uur Hospitality Group (of online)
Leiding geven op afstand 2021-02-02
Prijs
€ 650 ex. btw per deelnemer

Meer informatie

Aanmelden Training