https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2019/09/shutterstock_1211027242_1000x600-300x180.jpg

Samen anders werken: de mindset voor change in de werkomgeving 

Samen anders werken: de mindset voor change in de werkomgeving 

Auteur:

Auteur:

Dit open atelier staat geheel in het teken van het succesvol begeleiden van medewerkers in een nieuwe manier van werken binnen een (nieuwe) werkomgeving. Hoe pakken andere organisaties dat aan en wat zijn hun learnings? 

Organisaties veranderen hun traditionele manier van werken om steeds slimmer, sneller en innovatiever en/of wendbaarder te kunnen acteren. Idealiter is een nieuwe werkomgeving een vertaling van de visie en ambities en het DNA van een organisatie. Een aantrekkelijke en eigentijdse werkomgeving kan de aanjager zijn van en bijdragen aan nieuwe manieren van werken en de gewenste werkcultuur.

De praktijk laat zien dat managers en medewerkers de verandering vele malen sneller omarmen als je hen actief betrekt bij de ontwikkeling van de werkomgeving en begeleid in het samen goed gebruiken ervan. En dat is vooral een heel leuk en positief traject!

Programma vrijdag 1 november

08.30 uur Ontvangst
09.00 uur Samenspel omgeving en gedrag | Hospitality Group
09.30 uur Work hard, play hard | Lego 
10.00 uur De rol van FM, HR en IT | ABN AMRO  
10.30 uur Pauze en ontspanning
11.00 uur Moving your World als vertrekpunt | KLM 
11.30 uur Wrap up en vragen 
12.00 uur Agile werken als mindset | Hospitality Group 
12.30 uur Lunch en rondleiding NN78 

Samenspel gedrag & werkomgeving
Heleen Ruys & Rick Steinmann | Partners Hospitality Group

In de praktijk zien we dat de mentale activatie grotendeels het succes van een nieuwe werkomgeving bepaalt. Voor alle stakeholders geldt namelijk what’s in it for me? Succesvolle voorbeelden blinken uit in een sterke vertaling van de why’, betrokkenheid, leiderschap en enthousiasme. Heleen en Rick delen een praktische change aanpak om nieuwe werkpatronen te ontwikkelen en een manier van werken die energie geeft.

Work hard, play hard
Anneke Beerkens, Senior Workplace Antropologist | Lego

De nieuwe campus van LEGO laat in alles de LEGO-waarden en de creatieve, innovatieve cultuur van het bedrijf zien. Bij LEGO draait het om ‘spelen’ en dat is een samenspel tussen omgeving en het stimuleren van bepaald gedrag. Anneke Beerkens doet onderzoek naar samenwerken bij LEGO en begeleidt changeprogramma’s. Ze deelt graag hoe zij medewerkers voorbereidt en meeneemt naar de LEGO way of working binnen de nieuwe campus.

De rol van FM, HR en IT
Karin Swart-Ruardy, Change Portfolio Manager Digital Workplace | ABN AMRO

Karin Swart-Ruardy begeleidt medewerkers bij ABN AMRO met veel plezier en energie naar een nieuwe (digitale) werkomgeving. Karin neemt ons mee in de veranderende manier van werken van de bank en haar rol en ervaringen in deze transitie. Wat haar triggert is hoe ondersteunde diensten als FM, HR en IT een belangrijke rol kunnen spelen in de invulling van een dergelijke verandering.

Moving your world als vertrekpunt
Anouk de Valk, Change and Transformation Manager & Henk Smeenk, Concept Owner Winning Way of Working | KLM

Het KLM kompas Moving your Worlddat de KLM identiteit en doelen beschrijft en vertaalt naar gedrag en werkklimaat was het vertrekpunt voor een nieuwe manier van werken binnen KLM. Anouk de Valk deelt als grondlegger van het kompas haar ervaringen in het begeleiden van deze transitie. Henk Smeenk neemt ons mee in de vertaling van het kompas naar hun ‘Winning Way of Working, een werkconcept dat bestaat uit een fysieke, digitale, services en gedragscomponent.

Agile werken als mindset
Evi Kweekel, Consultant | Hospitality Group

Hospitality Group heeft onderzoek gedaan naar de toegevoegde waarde van FM, HR en IT voor een agile werkende organisatie. Uit het onderzoek blijkt vooral dat verandering in het gebruik van de werkomgeving meer aandacht vergt en dat een verandering in de werkwijzen van ondersteunende diensten nodig is om succesvol agile te kunnen werken. Evi deelt de ins en outs van het onderzoek, ervaringen van deelnemers en een heleboel praktische tips. 

Meer informatie & aanmelden

Ben je betrokken bij de transitie naar andere manieren van werken of werken in een nieuwe omgeving? Neem dan kosteloos deel aan ons Open Atelier. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Elise van Beek via e.vanbeek@hospitality-group.nl of 033 – 462 55 55. Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen.

Aanmelden Samen anders werken: de mindset voor change in de werkomgeving 

  • Gegevens deelnemer

  • Bedrijfsgegevens

  • Privacy statement Hospitality Group
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
1 november 2019 01 nov 2019
08.30 - 12.30 uur Hospitality Group, Amersfoort
Samen anders werken: de mindset voor change in de werkomgeving  2019-11-01

Meer informatie

Aanmelden