https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2020/02/Lyvore3-300x180.jpg

Goed doen voelt goed!

Goed doen voelt goed!
Goed doen voelt goed!

Auteur:

Onlangs was het Hospitality Group team Interim & Recruitment te gast bij zorginstelling Lyvore in Soest. Geen onbekende samenwerkingspartner, aangezien er al jaren een succesvolle samenwerking is voorde invulling van (tijdelijke) facilitaire functies. Met 13 medewerkers van Hospitality Group werden we gastvrij ontvangen met koffie en thee, waarna we ons verspreidden tussen de bewoners.

Valse bingo!

De grootste groep hielp bewoners met het binnenslepen van prijzen tijdens de bingo. Uiteraard was tussen de verschillende rondes ook tijd voor een gezellig praatje. De opkomst was groot, zowel bewoners als senioren vanuit de dagbesteding waren gedreven om te winnen! En wie aan bingo denkt, denkt aan valse bingo. Uiteraard kon die niet ontbreken. Ondanks de waarschuwing, bij valse bingo een liedje zingen op tafel, waren enkelen iets te enthousiast, dat liep gelukkig met een sisser af.

Pech onderweg

Een aantal van ons ging met bewoners eropuit voor een mooie wandeling. Met een plattegrond, een zonnetje aan de hemel en een goed humeur leek ons niets in de weg te staan. Echter duwde één van de rolstoelen wel erg zwaar, gelukkig bleek dit geen gebrek aan kracht maar zachte banden! Na een korte pitstop werd de route ‘een rondje om de molen’ succesvol vervolgd.

Oma’s appeltaart

De laatste groep ging aan de slag in de keuken voor het bakken van, hoe kan het ook anders, appeltaart! De taart werd bewaard voor het koffiemoment van de dag erop, maar de geur tijdens het bakken was voldoende voor de ouderen om de bakkunsten goed te keuren. Heel Holland Bakt is er niks bij!

Het was even aftasten voor de bewoners, wat deden die vreemde gezichten immers in hun midden? Al snel was het ijs gebroken en kwamen de leuke gesprekken op gang! Het allermooiste was de dankbaarheid en de waardering van de ouderen voor onze aanwezigheid.