/
/
Duurzame mobiliteit bij organisaties

Duurzame mobiliteit bij organisaties

In een wereld waarin een duurzame bedrijfsvoering steeds belangrijker wordt, staan organisaties voor de uitdaging om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Werkgebonden mobiliteit, zoals zakelijk verkeer en woon-werkverkeer, leidt vaak tot aanzienlijke CO2-uitstoot voor organisaties.

Overstappen naar elektrische auto’s is een logische en effectieve verandering, maar er zijn nog veel meer maatregelen die organisaties kunnen nemen om milieubelasting van mobiliteit te verlagen.

Insight Duurzame mobiliteit bij organisaties

Ben je klaar voor een flinke dosis duurzame inspiratie? In deze uitgave hebben we 15 manieren op een rij gezet om werkgebonden mobiliteit te verduurzamen. De insight bevat allerlei interessante informatie, grafieken en praktijkvoorbeelden van best practices! We bieden je aan het eind ook nog een overzichtelijke checklist, waarmee je direct aan de slag kan. Samen werken we aan het verduurzamen van organisaties. Jij ook?

Insight Wetgeving werkgebonden personenmobiliteit (WPM)

Heeft jouw organisatie 100 of meer werknemers? Dan moet jouw organisatie vanaf 1 juli 2024 voldoen aan de nieuwe wetgeving werkgebonden personenmobiliteit (WPM). Binnen deze wet ben je verplicht te rapporteren over het totaal aantal gereisde kilometers, uitgesplitst naar type vervoermiddel en brandstof.

Omdat we het erg belangrijk vinden om organisaties te helpen verduurzamen, nemen we je in deze insight mee in de achtergrond van deze nieuwe wetgeving. We lichten de verplichting toe en vertellen welke gegevens verzameld moeten worden. Ook beschrijven we diverse uitzonderingen en geven we tips. Kortom: een erg handig document als hulpmiddel om te voldoen aan deze nieuwe wetgeving!

Sustainability coordinator
Sustainability
Senior field manager
Sustainability manager
Interim & recruitment
Sustainability

Meer insights

Sustainability

Duurzaamheid in het Provider Performance Onderzoek

Op naar een groene koffiebeker

Duurzaam eten en drinken in de werkomgeving

Duurzame inrichting

Visie op duurzaamheid