https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2018/02/shutterstock_494987065_1000x600-300x180.jpg

De candidate journey: Hoe bereik jij die ambitieuze facility professional?

De candidate journey: Hoe bereik jij die ambitieuze facility professional?
De candidate journey: Hoe bereik jij die ambitieuze facility professional?

De vacature binnen jouw organisatie is een feit en je wilt het liefst vandaag in plaats van morgen die nieuwe facilitaire- of huisvestingsmanager aan het team toevoegen. Hoe ga je goed en efficiënt aan de slag met je vacature? Welke doelgroep wil je bereiken? Er zit namelijk een groot verschil in elke candidate journey. Zo vinden de al ervaren professionals, generatie X, hun weg veelal via traditionele kanalen; ze solliciteren vaak rechtstreeks bij een organisatie, via bureaus of via hun netwerk, terwijl de Z-generatie steeds minder gebruik maakt van traditionele jobboards. Zij vinden een baan via hun netwerk of via social media kanalen en combineren vaak meerdere banen, dus hoe bepaal je de juiste recruitmentstrategie om hen te bereiken en te binden?

Z-generatie

De Z-generatie heeft veelal ondernemende baantjes en is zeer ambitieus, schrijft Diederick Ubels, CEO van MobPro. Ze zijn over het algemeen zuiniger, realistischer en zijn opgegroeid met het internet. Daarnaast verwerken zij informatie razendsnel en hebben een snelle beeldvorming. De juiste manier om hen te binden is door hen te triggeren met korte, pakkende profielen of filmpjes op de door hun bezochte apps en platforms.

Context en DNA

Voordat je een wervingsstrategie bepaalt, is het belangrijk dat je eerst in kaart brengt hoe de vacature is ontstaan. Kijk niet alleen naar de huidige bezetting, maar vooral ook wie je in de toekomst nodig hebt. De vragen die je je als organisatie daarvoor het best kunt stellen zijn onder andere: wat zijn je doelstellingen met het facilitair bedrijf en zitten je huidige medewerkers nog goed in hun rol? Wat zijn de soft skills van de persoon die je zoekt, zodat ze ook passen bij de cultuurwaarden? Professionals gaan veelal op zoek naar een andere uitdaging, doordat de cultuur niet (meer) bij ze past en niet zo zeer omdat de inhoud van de functie niet uitdagend genoeg is.

Kortom…

Ken de candidate journey van de doelgroep, dan wel de generatie die je wilt bereiken en kijk naar de context van de vrije positie. Breng in kaart hoe je die op termijn ingevuld wilt zien om uiteindelijk de juiste professional te kunnen matchen die past binnen je cultuur én organisatie.

Bij Interim & recruitment houden we ons dagelijks bezig met specifieke arbeidsvraagstukken voor HBO+ professionals binnen de vakgebieden facility management, huisvesting en inkoop. Wij delen graag bij regelmaat onze ervaringen om zo inzicht te geven in ons werkveld.

Hospitality Group: HR businesspartner binnen FM domein

Geïnteresseerd in onze dienstverlening voor jouw organisatie? Wij gaan hierover graag in gesprek en adviseren en ondersteunen om de passende en beste facility professional te vinden. Onze opdrachtgevers en consultants zitten door heel Nederland en werken voor uiteenlopende branches; zakelijke dienstverleners, zorg- en onderwijsinstellingen, ziekenhuizen en binnen de bouw- en industrie.