https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2020/03/shutterstock_703607812-300x180.jpg

LEAN green belt training

LEAN green belt training
LEAN green belt training

Kennisdelen en het stimuleren van je persoonlijke ontwikkeling staan bij Hospitality Group centraal. Dit geldt niet alleen voor onze eigen medewerkers, maar ook voor de zzp’ers waar wij al jaren intensief en succesvol mee samenwerken. Jaarlijks bieden wij hen met regelmaat trainingen, masterclasses en workshops. Zo werd eind 2019 in ons mooie nieuwe kantoor te Amersfoort voor de vierde keer de LEAN green belt training gegeven in samenwerking met 12Mprove en Coenlaude. Trainers Coen Brouwer en Sebastiaan van der Meer, beiden Master Black Belts, verzorgden vier energieke en interactieve trainingsdagen, waarbij iedereen op het puntje van zijn stoel heeft gezeten. Vanuit mijn rol als consultant bij Interim & Recruitment heb ik nauw contact met onze zzp’ers en mocht ik samen met hen deze training volgen.

De trainingsdagen

Trainingsdag 1 en 2 stonden in het teken van het ons eigen maken van de filosofie, de methodes en bijbehorende instrumenten. Na een start met koffie doken we meteen de materie in. Met een goede voorbereiding, concrete voorbeelden, aantekeningen op flipovers en soms stevige discussies kenden we aan het einde van beide dagen allemaal de basisprincipes van de LEAN-methode.

Op dag 3 en 4 maakten we de vertaling naar de praktijk. Hoe kun je de LEAN-methodiek toepassen in je werk? Aan het eind van beide trainingsdagen kregen we een huiswerkopdracht mee waarmee we het geleerde toe moesten passen binnen de eigen werkomgeving. De volgende trainingsdag bespraken we de huiswerkopdrachten met elkaar om van elkaar te kunnen leren.

Het examen

Aan het einde van dag 4 volgde het examen, dat bestond uit een twaalftal vragen over alle theorie die was behandeld tijdens de trainingsdagen. Van het LEAN systeem tot aan concrete toepassingen, alles kwam voorbij. Gespannen verzamelde iedereen zich na het examen. Vol verwachting klopte ons hart, maar na een heerlijke lunch kwam het verlossende woord; allemaal geslaagd en officieel Lean Green Belt LSC (accreditatie Cardiff University) gecertificeerd!

Wij zijn ervan overtuigd dat organisaties met het grootste aanpassingsvermogen het meest duurzaam succesvol zijn.Trainers Coen Brouwer en Sebastiaan van der Meer

En nu?

De LEAN-methodiek biedt ons de theoretische handvatten om organisaties (inclusief onze eigen organisatie) te helpen met het creëren van een cultuur van continu verbeteren. Een cultuur waarbinnen effectiever gewerkt wordt en processen efficiënter en slimmer ingericht worden met als doel de klant en diens behoeften centraal te stellen. Een échte Green Belt weet ter verbetering van het proces de juiste vragen te stellen, processen inzichtelijk te maken, verspillingen te elimineren en zo samen structureel problemen op te lossen. Het resultaat is een werkproces dat maximaal toegevoegde waarde levert aan het product of de te leveren dienstverlening.

De beste training ooit

Joan Boumann van JB Interim Facility Management verwoorde het als volgt: “Top training met veel afwisseling, waardoor je aandacht geen moment verslapte! Veel praktische kennis opgedaan die ik elke dag bij mijn interim-opdrachten kan gaan inzetten!”

Het is geen geheim dat Coen en Sebastiaan het streven hebben om niet alleen de beste trainers te zijn, maar ook de beste training ooit te geven! In dat kader houden zij elke trainingsdag een dagstart waarin ze zowel de doelen van de trainees als hun eigen doelen evalueren. Een mooie tool om met elkaar met de juiste focus de doelstellingen scherp te houden, de kwaliteit en het leerrendement te toetsen, de gelegenheid te bieden hulpvragen te stellen en de cultuur van continu verbeteren te waarborgen.

De LEAN-training is intensief, maar enorm waardevol voor de werkpraktijk. Hospitality Group is er trots op ook op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren aan de professionele ontwikkeling van zelfstandig ondernemers binnen het facilitaire vakgebied!

Afgelopen jaar de Lean Green Belt met succes afgerond mede door het enthousiasme van de trainers en het uitstekende gastheerschap van Hospitality Group!Annemiek te Velde, SPARK Hospitality

Meer weten?

Bij Interim & Recruitment houden we ons dagelijks bezig het invullen en begeleiden van interim opdrachten voor HBO+ professionals binnen de vakgebieden facility management, huisvesting, hospitality en inkoop. Hierin werken wij veel samen met zelfstandig ondernemers. Meer weten over onze werkwijze en dienstverlening? We hebben erg lekkere koffie. 🙂