https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2020/09/shutterstock_772423222_kl-300x180.jpg

Leidinggeven aan young professionals – hoe doe je dat?

Leidinggeven aan young professionals – hoe doe je dat?
Leidinggeven aan young professionals – hoe doe je dat?

Auteur:

Termen als millennial, generatie Z maar ook de pamper-generatie worden vaak gebruikt om de generatie van onze Young Professionals te typeren. Maar wat zijn dat nu eigenlijk; Young Professionals? En hoe geef je leiding aan een team dat compleet bestaat uit jonge, gedreven professionals met ieder hun eigen ambitie en motivatie?

Nicky Fleuren – leidinggevende van de interim Young Professionals bij Hospitality Group – geeft advies.

Young Professional?

Dé definitie van een Young Professional blijkt tijdens mijn zoektocht onvindbaar; de Dikke van Dale doet er geen uitspraken over en bij Google krijg ik duizenden zoekresultaten. Woorden als ambitieus, autonoom, vol zelfvertrouwen, maatschappelijk betrokken en sociaal komen hierin veelvuldig voor. Maar ook de keerzijde van de medaille zoals verwend, burn-outs, keuzestress en bewijsdrang zijn volop terug te vinden. Een lastig samenspel, zo lijkt het op het eerste gezicht.

Ik start daarom graag bij onze definitie: voor ons is een Young Professional iemand met een HBO of WO diploma op zak die aan de start staat van zijn of haar carrière en zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak verder wil ontwikkelen. Ambitie, visie, passie en een onderscheidend vermogen zijn belangrijke aspecten waar wij naar op zoek gaan bij potentieel nieuw talent voor onze organisatie.

Hoe houd je deze Young Professionals gemotiveerd?

Uit vele onderzoeken blijkt dat (zelf)ontwikkeling, zelfstandigheid en fun belangrijke elementen zijn in aantrekkelijk werkgeverschap voor deze generatie medewerkers. Aan mij als leidinggevende dus de uitdaging om hieraan vorm te geven. Wat mij betreft zijn de volgende punten van groot belang:

Durf keuzes en fouten te maken: Ik probeer het creatieve brein van onze Young Professionals te stimuleren door  ze uit hun comfortzone te laten stappen. Daarbij wil ik ze wel continu het gevoel geven dat ze opgevangen worden en ze fouten mogen maken! Zo starten onze Young Professionals bijvoorbeeld op projecten die ze qua inhoud of grootte nog nooit eerder hebben gedaan, gaan ze zelfstandig op eerste gesprek bij opdrachtgevers, houden we soms confronterende intervisies en daag ik ze uit om zelf een netwerk op te bouwen.

Prioriteiten stellen en focus aanbrengen: Met beperkte werkervaring en een torenhoge ambitie is dit een lastig onderwerp voor een groot deel van mijn Young Professionals. Ook de werk-privé balans is een terugkerend topic. Ik ondersteun en help ze dan ook graag in het stellen van prioriteiten. Niet alles is op ieder moment even belangrijk, al lijkt dat voor hen soms wel zo. Wat realiteitszin en net wat meer jaren levenservaring helpen daar soms bij. Mijn FOMO (Fear Of Missing Out) is wat minder groot. 😉

Daarnaast daag ik ze uit op inhoud en persoonlijke groei. Om hun honger te stillen bieden we afwisselende interim-opdrachten en projecten aan, waarbij ze zichzelf telkens opnieuw moeten aanpassen aan de bedrijfscultuur, processen, de politieke gevoeligheden en de mensen. Tijdens ons intensieve inhoudelijke trainingsprogramma is dit ook een belangrijk aspect. Hierdoor blijven ze continu uitgedaagd en ontwikkelen ze hun sensitief vermogen.

En last but not least probeer ik verwachtingen te managen – want Happiness = Reality – Expectations.

Na het afronden van je opleiding ben je namelijk niet direct Facility Manager of Directeur van die grote multinational. Maar je kunt hier zeker snel naartoe groeien! Hierin ondersteun ik ze door een coachende manier van leidinggeven en het aanbieden van mijn netwerk, waarbij ze zelf aan het roer staan van hun ontwikkeling.

En oh ja…

Vergeet ook vooral niet om af en toe ook eens gewoon te vragen hoe het met ze gaat en eens even mee een potje tafelvoetbal te spelen…Het zijn ook maar mensen he. 😉

Meer informatie over ons Young Professional programma vind je hier.