Maatschappelijk belang relevant voor de sollicitant

Maatschappelijk belang relevant voor de sollicitant

Maatschappelijk belang relevant voor de sollicitant

Mensen willen steeds vaker werken voor een organisatie die maatschappelijke impact heeft. Maatschappelijk bijdragen is een trend die ook ons, steeds vaker, opvalt bij de vele gesprekken die wij voeren met kandidaten die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Kandidaten die bijvoorbeeld van het bankwezen willen overstappen naar de zorg of kandidaten die bewust voor een duurzame organisatie kiezen zijn geen uitzondering meer.

Wat is mijn maatschappelijke bijdrage?

Dit is een van de vragen die wij regelmatig horen tijdens gesprekken. Ons streven is om elke professional in het facilitaire werkveld te kennen, van net afgestudeerde young professional tot senior professional én te weten wat hen drijft. Alleen dan kunnen we een goede match en ‘cultural fit’ maken tussen kandidaat, functie en organisatie. Bij Interim & Recruitment voeren wij dan ook zo’n 500 gesprekken per jaar. Kandidaten vinden het belangrijk in deze gesprekken te horen hoe maatschappelijk relevant de functie en/of de organisatie is waar zij mogelijk gaan werken. Een organisatie met een aansprekende missie en iets doen dat een positieve impact heeft op de samenleving vinden ze cruciaal. Zaken als maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid scoren goed!

Meer dan alleen zelfontplooiing

Door ons gezamenlijk nieuwsgierige karakter bevragen wij de kandidaat over werkervaring, maar vooral ook waar ze naar toe willen. In de huidige markt gaat het niet alleen over ‘ben ik tevreden over mijn werkgever en werkzaamheden’, maar ook ‘hoe ziet mijn toekomstig carrière pad eruit?’ Kortom, wij helpen de kandidaat bij het zoeken van een nieuwe uitdaging. Maar kandidaten hebben in de loop van hun carrière vaak andere inzichten gekregen doordat ze zichzelf beter kennen en weten waar hun kracht ligt. Een inzicht dat meer gaat over het maatschappelijk belang dan puur en alleen zelfontplooiing. Zo hebben wij gesprekken gehad met kandidaten die van een succesvolle carrière in de hotellerie de overstap maken naar de uitvaartbranche of van topfuncties bij de bank bewust kiezen voor de ouderenzorg en kandidaten die wij alleen mogen benaderen voor vacatures bij organisaties met zingeving, zoals onze opdrachtgevers Slachtofferhulp, TopTaal en Partners voor Jeugd.

Meer weten?

Bij Interim & Recruitment houden we ons dagelijks bezig met specifieke HR- en wervingsvraagstukken voor HBO+ professionals binnen de vakgebieden facility management, huisvesting en inkoop. Wij delen graag met regelmaat onze ervaringen om inzicht te geven in ons werkveld. Dus.. kopje koffie? ?