https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2016/11/Zwemmen-300x180.jpg

De deprivatisering van Vondersweijde

De deprivatisering van Vondersweijde
De deprivatisering van Vondersweijde

Auteur:

De jaren negentig stonden in het teken van privatisering. Er ontstond een breed gedragen overtuiging dat sportcentra efficiënter worden geëxploiteerd door een marktpartij dan door de lokale overheid. Een deprivatisering lijkt daardoor bijna automatisch een stap terug in de geschiedenis. De recente terugname van de exploitatie van sportcentrum Vondersweijde door het Twentse Oldenzaal heeft echter geen ideologische betekenis. Het zijn praktische overwegingen die de gemeente tot deze stap hebben gebracht. Toch winnen de argumenten voor deprivatisering aan belang en zou die in Oldenzaal weleens minder uitzonderlijk kunnen blijken dan ze nu is.

Lees volledig artikel (PDF)

Project: Deprivatisering sportcentrum Vondersweijde Oldenzaal

Na de exploitatie van het sportcentrum Vondersweijde een lange periode te hebben uitbesteed, heeft de gemeente Oldenzaal per 1 maart 2016 de exploitatie van het sportcentrum weer in eigen hand genomen. Voor de op- en inrichting van de bijbehorende organisatie heeft Joop Scherpenzeel namens Hospitality Group het bedrijfsplan opgesteld.

Het deprivatiseren van zwembaden en sportcentra komt zelden voor maar kan om uiteenlopende redenen zeer gewenst zijn. Het project heeft binnen de branche de nodige aandacht getrokken. Bovenstaand artikel ‘De deprivatisering van Vondersweijde’ uit het vakblad Sport en Gemeenten heeft bovendien aanleiding gegeven tot kamervragen.

Download kamervragen (PDF) Bekijk project