https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2022/01/Ellen-Sander-300x180.jpg

Ellen Gijsbers en Sander van de Poll partner bij Hospitality Group

Ellen Gijsbers en Sander van de Poll partner bij Hospitality Group
Ellen Gijsbers en Sander van de Poll partner bij Hospitality Group

Auteur:

Auteur:

Ellen Gijsbers en Sander van de Poll worden per 1 januari verantwoordelijk voor de Interim & Recruitment activiteiten van Hospitality Group. Ellen en Sander nemen de werkzaamheden over van Estel Vrielink. Samen met het bestaande team worden Ellen en Sander verantwoordelijk voor de verdere uitbouw en ontwikkeling van de interim & recruitment activiteiten van Hospitality Group. Vanaf 7 maart maakt Estel een nieuwe stap en start als managing partner bij onze samenwerkingspartner Coppa, waar ze verantwoordelijk wordt voor bedrijfsvoering. We wensen Estel veel succes in haar nieuwe functie en blijven nauw samenwerken.

Ellen Gijsbers is sinds 2017 werkzaam bij Hospitality Group. De afgelopen jaren is zij actief geweest in grootschalige en complexe organisatie-inrichtingsprojecten voor meerdere (inter)nationale opdrachtgevers. Hiervoor is Ellen werkzaam geweest bij ISS Integrated Facility Services, waar ze onder ander verantwoordelijk was voor de PPS Rijnstraat 8, en heeft ze als adviseur gewerkt bij Twynstra Gudde.

Sander maakt de overstap van DPA Facility waar hij de afgelopen jaren als directeur verantwoordelijk was voor de inzet van facilitaire professionals. Sander is al lang werkzaam op het gebied van arbeidsbemiddeling en heeft voor zijn tijd bij DPA gewerkt bij onder andere USG People, Michael Page en Randstad.

“Gezien de omvang van de business en de groei die we ambiëren hebben we gekozen voor een managementteam van twee personen voor Interim & Recruitment. We zijn erg blij dat Ellen en Sander ons partnerteam komen versterken. We zijn er trots op dat Ellen doorgroeit vanuit onze eigen organisatie”, aldus directeur John Dommerholt. “Dit bevestigt dat we volop mogelijkheden hebben voor medewerkers om zich verder te ontwikkelen en dat er groeikansen liggen voor talent binnen onze organisatie. Met Sander verbinden we een ervaren managementprofessional aan onze organisatie met een uitgebreid netwerk . Zijn kennis en ervaring zijn een belangrijke versterking voor ons bureau”.