Engagementhttps://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2015/01/Engagement-300x180.jpg

Engagement sleutel voor werken van morgen

Engagement sleutel voor werken van morgen
Engagement sleutel voor werken van morgen

Voor de ontwikkeling van succesvolle organisaties en effectieve werkplekconcepten moeten HR, IT, FM en Real Estate en directie/bestuur, met een gezamenlijk antwoord komen op de uitdagingen van het werken van morgen.

Onze maatschappij verandert in een rap tempo naar een kennis- en diensteneconomie, waar denken en samenwerken de belangrijkste bedrijfsprocessen zijn. Die ontwikkeling wordt versterkt door de bijna oneindige mogelijkheden van (informatie) technologie waar we eerder aan het begin dan aan het einde staan. Deze trends leiden tot forse veranderingen in organisaties.

Engagement, empowerment en environment

Door de schaalvergroting van organisaties maar ook de professionalisering van onze branches kun je niet anders stellen dan dat de meeste support services vooral bezig zijn geweest met hun eigen vak. Het wordt weer tijd dat we samen de handen ineenslaan om onze organisaties te ontwikkelen tot de meest aantrekkelijke werkgever met een stimulerende werkomgeving en de best passende faciliteiten. HR, IT, FM en Real Estate en directie/bestuur moeten met een gezamenlijk antwoord komen op de uitdagingen van het werken van morgen. Dat zit niet zozeer in technologische snufjes en nieuwe meubels, maar vooral in de wil en het vermogen om door de zuilen heen met elkaar aan de slag te gaan, medewerkers en teams actief te betrekken en hen ook eigen keuzes te laten maken en verantwoordelijkheid te geven in hoe ze willen (samen)werken en wat ze daarvoor nodig hebben.

In het artikel ‘Engagement sleutel voor werken van morgen’ geeft Henk Visser zijn visie op het ontwikkelen van inspirerende en productieve werkomgevingen.