https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2016/10/Hoerainkoop-wordt-weer-leuk-300x180.jpg

Hoera! Inkoop op de goede weg

Hoera! Inkoop op de goede weg
Hoera! Inkoop op de goede weg

Auteur:

De samenleving verandert, organisaties en de manier waarop zij functioneren veranderen, en ook het profiel van de inkoper verandert. De inkoper anno 2016 is steeds meer een bruggenbouwer en toegankelijke teamplayer.

De facilitaire organisaties van vandaag kunnen niet meer zonder een goed werkende inkoopfunctie. Elke organisatie koopt wel iets in en de leveranciersmarkt speelt daar handig op in. Gespecialiseerde bedrijven nemen als single service provider één enkele dienst graag voor u in beheer. Andere leveren u een compleet pakket aan IFM dienstverlening. De verwevenheid van het inkoopvakgebied met het facilitaire werkveld is enorm. Daarom is het tijd voor een overzicht van belangrijke trends en ontwikkelingen. Gezien deze trends en ontwikkelingen is de groeiende aandacht voor inkoop wel te verklaren: inkopen wordt weer leuk!

Trends en ontwikkelingen

Het inkoopvakgebied heeft moeten vechten voor zijn plaats binnen de organisatie. Waar de inkoper vroeger van harte welkom was om het laatste beetje ruimte uit een contract te persen voor een paar euro winst, wordt deze traditionele inkoper, met een eenzijdige focus, vandaag de dag bij elk gesprek geweerd. De trends en ontwikkelingen laten gelukkig zien dat de inkoper van vandaag op de goede weg is.

Lees hier het volledige artikel (PDF).