https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2021/06/Delicious-Waste-300x180.jpg

Lancering gratis kookboek Delicious Waste tegen voedselverspilling

Lancering gratis kookboek Delicious Waste tegen voedselverspilling
Lancering gratis kookboek Delicious Waste tegen voedselverspilling

Auteur:

Auteur:

Voedselverspilling is wereldwijd een groot probleem. In de strijd tegen voedselverspilling lanceert de stichting Verspilling is Verrukkelijk vandaag – 24 juni 2021 – het gratis te downloaden kookboek Delicious Waste. De lancering van het kookboek is geen toevallige datum: het is vandaag Upcycling Day; de dag waarop er wordt stilgestaan bij de kunst van het upcyclen. Hospitality Group schaart zich volledig achter de gedachte om de wereld te verduurzamen en draagt met genoegen bij aan de totstandkoming van dit kookboek. Ben jij benieuwd welk heerlijk recept je kunt maken van de reststromen in jouw keuken?

Verspilling is Verrukkelijk

De lancering van het kookboek is een mooie kroon op het werk van de stichting Verspilling is Verrukkelijk. De stichting, een samenwerkingsverband en platform van meer dan twintig ambitieuze ondernemers, heeft één doel: het realiseren van 50% minder voedselverspilling in 2030. De impactpartners van de stichting slaan hun handen ineen en dragen hun steentje bij door waardevolle producten te maken van reststromen: producten die anders rechtstreeks in de prullenbak belanden. Denk bijvoorbeeld aan bananenbrood van geredde bananen, koekjes van oud brood of soep van overgebleven groenten. Maar daar blijft het niet bij: de stichting voert daarnaast actief campagne, deelt onderling kennis uit en brengt zelf kerstpakketten op de markt boordevol upcycled restproducten!

Delicious Waste kookboek

Delicious Waste is een echte musthave voor iedereen die weigert om zijn overtollig voedsel weg te gooien. Dat laatste wordt helaas nog veel te veel gedaan: een derde van al het geproduceerde voedsel op aarde belandt uiteindelijk in de prullenbak! Het boek bevat 24 heerlijke recepten met producten die gemaakt zijn uit reststromen. Daarnaast staat het ook nog eens vol met inspiratie en praktische, toegankelijke anti-verspillingstips. Het boek – een cocreatie van gedreven ondernemers en impactpartners – is gevuld met inspirerende verhalen van ondernemers en organisaties die zich actief inzetten tegen voedselverspilling. Hospitality Group heeft een mooie plek mogen innemen bij misschien wel het lekkerste verspillingsvrije recept: Oesterzwammenburger met wasabi-mayo!

Gratis te verkrijgen

Delicious Waste is hieronder gratis te downloaden. Door het kookboek gratis aan te bieden, hoopt stichting Verspilling is Verrukkelijk een zo groot mogelijk publiek te bereiken en de boodschap rondom voedselverspilling op de kaart te zetten. Voor de liefhebber die actief met een hardcopy op het aanrechtblad aan de slag wil gaan, is het kookboek hier te verkrijgen tot 15 juli 2021 voor €14,99, daarna voor €16,99.

Visie op duurzaamheid

Hospitality Group gelooft dat een positieve invloed op het klimaat bij jezelf begint en is actief bezig om dit te bewerkstelligen. Zo geloven wij dat de sleutel ligt in het denken vanuit waarden en in duurzaamheid diep tot in het DNA van je organisatie en medewerkers te laten doordringen. In onze visie en aanpak richten wij ons op negen belangrijke thema’s om opdrachtgevers te helpen met duurzaamheid en om elkaar hierin te versterken. Eén van de thema’s in onze visie is waste reduction, een onderwerp waar het Delicious Waste kookboek een belangrijke bijdrage aan levert. Wil je meer weten over onze visie op duurzaamheid? Deze lees je hier.