https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2015/07/organisatieontwikkeling-300x180.jpg

Maximale flexibiliteit vereist in de zorg

Maximale flexibiliteit vereist in de zorg
Maximale flexibiliteit vereist in de zorg

Organisatieontwikkeling met het Barbapapa-model

De zorgsector maakt een historische transitie door, zowel op facilitair gebied als in behandeling, verpleging en verzorging. Bestuurlijke daadkracht is vandaag al nodig, maar de voorbereiding op de organisatie van morgen én overmorgen vraagt meer en vraagt zelfs om schijnbaar tegenstrijdige strategieën. Voor de Care en de GGZ is de transitie in volle gang en de Cure zal snel volgen. Het Barbapapa-model pleit voor parallelle verandertrajecten richting maximale bestuurlijke flexibiliteit.

Het model ordent de thema’s voor de bedrijfsvoering van vandaag, morgen en overmorgen. De wegen daar naartoe lopen van aanpassing, via verandering naar een nieuwe organisatie. De aard van de respectievelijke transitiefases is wezenlijk anders. Ter illustratie: de vraagstukken van vandaag kunnen worden opgelost door een monteur en die van morgen door een installateur. Maar voor de vraagstukken van overmorgen is een architect of uitvinder nodig. De verschillen tussen de transitiefases zijn groot en mede daardoor verwarrend. In de praktijk mogelijk zelfs te verschillend om door dezelfde persoon geleid te worden.

Barbapapa Model

In het artikel ‘Maximale flexibiliteit vereist’ introduceren Carel Wielinga en Martine Atzema het Barbapapa-model. Dit model pleit voor parallelle verandertrajecten richting maximale bestuurlijke flexibiliteit. In het artikel wordt de besturing van organisaties vergeleken. Ook komen de volgende thema’s, die worden gezien als kenmerkend voor vandaag, morgen en overmorgen, aan bod.

  1. Beperkingen of mogelijkheden.
  2. Verdienmodel.
  3. Aanbod of vraag.
  4. Besturingsmodel.
  5. Verandermanagement.

Lees hier het volledige artikel ‘Maximale flexibiliteit vereist’ uit BoardRoom ZORG (pdf).

Bron : BoardRoom ZORG, juli 2015