https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2021/06/Diana-Arends-website-300x180.jpg

Rising Star Diana Arends

Rising Star Diana Arends
Rising Star Diana Arends

Auteur:

In de rubriek Rising Star van Facto komt jong talent aan het woord over carrière en ambities. Deze keer Rising Star Diana Arends.

Opleiding:

Facility Management (aan Hogeschool Saxion in Deventer)

Als je jezelf vergelijkt met wie je was toe je startte met je opleiding, wat is er dan veranderd?

Toen ik startte met de opleiding had ik veel minder zelfkennis. De vraag waar ik gelukkig van werd en waar mijn kwaliteiten lagen vond ik altijd moeilijk te beantwoorden. Door de kennis en ervaring die ik tot op heden opgedaan heb, wordt dat steeds duidelijker.

Waarom heb je voor Facility Management gekozen?

Ik krijg veel energie van het tot in de puntjes regelen van zaken en mensen in mijn omgeving te ontzorgen. Het dienstverlenende karakter van het vakgebied FM sluit hier natuurlijk precies op aan. Toen ik ook nog ontdekte dat FM veelomvattend en resultaatgericht is, was de keuze snel gemaakt.

Ik ben:

Junior Interim Manager bij Hospitality Group. Daarnaast neem ik deel aan het Young Professional Programma om mijn inhoudelijke kennis te vergroten en persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen. Zo leren we bijvoorbeeld meer over adviesvaardigheden, leiderschap en change en krijgen we de kans om een PRINCE2-certificaat te behalen.

Mijn werk bestaat uit:

Het uitvoeren van diverse interim- en projectmanagementopdrachten binnen het facilitaire werkveld. Van (project)managementondersteuner en projectleider, tot facilitair coördinator of contractbeheerder.

Wat is voor jou in je werk in de huidige coronatijd de grootste uitdaging?

Het nemen van de benodigde maatregelen en tegelijkertijd oog houden voor het welbevinden van collega’s, bezoekers en klanten (denk aan werk/privé-balans, mentale gezondheid, et cetera). Het behouden van balans hiertussen is en blijft een uitdaging.

Belangrijkste FM-trend?

De toenemende focus op vitaliteit en betrokkenheid van medewerkers. Voor FM een mooie uitdaging om middels integrale samenwerking nóg meer waarde te kunnen toevoegen.

Over 5 jaar ben ik…

Een breed inzetbare facility professional met leiderschapskwaliteiten!

Grootste verbazing tot nu toe?

In relatie tot COVID-19 is dat de veerkrachtigheid van organisaties binnen de veranderende werkomgeving en op het gebied van contractmanagement.

Grootste succes tot nu toe? 

Het uitvoeren van de interim-functies van jr. teammanager facilitair & facilitair coördinator. Altijd fijn en motiverend om positieve opdrachtgevers-evaluaties te ontvangen.

Wie is jouw grootste inspiratiebron en waarom?

Ik haal inspiratie uit verschillende mensen in mijn omgeving. Van collega’s die vol passie en enthousiasme aan het werk zijn, tot familie en vrienden die dicht bij zichzelf blijven en voor iedereen klaar staan.

Wat zou je graag beter kunnen?

Mijn persoonlijke leerpunten liggen in het stellen van grenzen, beslissingen nemen en confrontaties aangaan.

Welk managementboek raad je aan en waarom?

Een tijd geleden kreeg ik ‘Omringd door idioten:-’ van Thomas Erikson cadeau (was het een hint? 😉 ). Een leuk, eenvoudig boek voor iedereen die zijn of haar omgeving beter wil begrijpen.