https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2022/05/Dominique-van-Gennep-2-300x180.jpg

Rising Star Dominique van Gennep

Rising Star Dominique van Gennep
Rising Star Dominique van Gennep

In de rubriek Rising Star van Facto komt jong talent aan het woord over carrière en ambities. Deze keer Rising Star Dominique van Gennep.

Opleiding

Facility Management aan de Hogeschool Saxion, Deventer

Als je jezelf vergelijkt met wie je was toe je startte met je opleiding, wat is er dan veranderd?

Met de start van mijn studie wist ik nog niet goed wat mijn competenties waren en waar ik echt blij van werd. Tijdens mijn studie ben ik veel meer gaan begrijpen welke richting ik op wil en welke niet. Daarnaast ben ik een stuk professioneler geworden en heb ik geleerd om op een strategische en tactische manier na te denken.

Waarom heb je voor Facility Management gekozen?

In eerste instantie heb ik voor Facility Management gekozen, omdat de opleiding heel breed is. Door de opleiding heb ik kunnen ontdekken waar mijn eigen kracht ligt. Werken voor en met mensen geeft mij energie en laat dit nou juist een groot onderdeel zijn van het vak. Tot slot wilde ik een studie volgen waarmee ik een verschil kan maken met mijn werk.

Mijn functie:

Ik ben Interim manager bij Hospitality Group en volg het Young Professional-programma.

Mijn werk bestaat uit:

Het uitvoeren van interim-opdrachten bij diverse opdrachtgevers in de facilitaire branche zoals projectleider, facility manager en contractmanager. Zo werk ik nu als Officemanager bij Booking.com. Hier ben ik verantwoordelijk voor een pand in Amsterdam en de dagelijkse aansturing van de leveranciers.

Wat is voor jou in je werk de grootste uitdaging?

Ik vind het belangrijk om me zo snel mogelijk de werkomgeving en cultuur van een organisatie eigen te maken, zodat ik daarna mijn opdracht voor de organisatie op een juiste en passende manier kan invullen.

Belangrijkste FM-trend?

Een zeer belangrijke trend is duurzaamheid en circulariteit. Ik denk persoonlijk dat de facilitaire organisatie een aanjagende rol kan vervullen om organisaties en bedrijfspanden te verduurzamen. Duurzaamheid kan binnen een organisatie van toegevoegde waarde zijn op diverse gebieden. Denk aan vitaliteit, kostenbesparingen, imago, enzovoort.

Over 5 jaar ben ik…

Een facilitair professional met leidinggevende capaciteiten die bij elke keuze duurzaamheid in acht probeert te nemen.

Grootste verbazing tot nu toe?

De hoge mate van flexibiliteit van de facilitaire organisaties in coronatijd. Alles wat voor COVID-19 moeilijk was te implementeren, zoals hybride werken, is in een stroomversnelling gerealiseerd. Dit gaat nog niet zonder slag of stoot, maar er zijn al veel stappen in de goede richting gezet.

Grootste succes tot nu toe?

In mijn jonge carrière ben ik erg trots op de resultaten die ik heb behaald met verduurzamingsprojecten. Deze projecten heb ik uitgevoerd voor een woningcorporatie waar voor de huurders comfortabele en energiezuinigere woningen zijn gerealiseerd.

Wie is jouw grootste inspiratiebron en waarom?

Mijn energie haal ik uit samen met een team iets bereiken dat je alleen niet had kunnen bereiken. Daarnaast haal ik inspiratie uit het ontmoeten van nieuwe vakprofessionals en nieuwe organisaties. Af en toe uit mijn comfortzone stappen en hier zoveel mogelijk van leren is ook een grote drijfveer.

Wat zou je graag beter kunnen?

Soms wat geduldiger zijn. Ik ben als persoon zeer resultaatgericht en wil snel naar mijn doel toe. Het is soms beter even te vertragen om daarna beter en sneller doelen te behalen.

Hoe blijf je vitaal?

Door het duidelijk stellen van grenzen en regelmatig sporten. Daarnaast gebruik ik mijn pauze om een stukje te gaan wandelen om weer nieuwe energie op te doen.

Hoe zorg je voor je verdere ontwikkeling?

Momenteel volg ik het Young Professional-programma van Hospitality Group. Hiermee kan ik mijn persoonlijke vaardigheden verder ontwikkelen en mijn kennis verdiepen en verbreden. Verder ga ik altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen na en vind ik een nieuwsgierige houding belangrijk om nieuwe kennis op te doen.

Welk managementboek raad je aan en waarom?

Ik raad het boek ‘Master your mindset’ aan van Michael Pilarczyk. Het gaat over het begrijpen van je eigen denkwijze (mindset) en hoe je die effectief kunt veranderen om te doen waar je echt energie van krijgt. Ik geloof sterk dat weten waar je energie van krijgt ervoor zorgt dat je echt intrinsiek gemotiveerd bent en veel persoonlijke doelen kunt behalen, zowel zakelijk als privé.