https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2018/07/Featured-3-300x180.jpg

Wat betekenen FM, HR en IT voor de agile werkende organisatie?

Wat betekenen FM, HR en IT voor de agile werkende organisatie?
Wat betekenen FM, HR en IT voor de agile werkende organisatie?

Auteur:

Auteur:

Wij zien bij organisaties veel enthousiasme om de agile manier van werken te implementeren. We zien ook verschillende interpretaties van agile werken zowel in de beweegredenen als in het toepassen en optimaal faciliteren ervan. Agile werken vraagt namelijk om meer faciliteiten dan ‘slechts’ een andere werkomgeving.

Hospitality Group ziet uitdagingen én kansen voor FM, HR en IT om een grotere (strategische) adviesrol te spelen in de beslissing naar een succesvolle invulling van agile werken in relatie tot de werkomgeving. Daarom starten wij een onderzoek naar de betrokkenheid, – rol en bijdragen van ondersteunende diensten bij het initiëren, implementeren en uitrollen van agile werken als werkvorm.

Doel van het onderzoek

Het doel van het onderzoek is inzicht krijgen in de ervaringen en toegevoegde waarde van de ondersteunende diensten voor het proces rondom agile werken. En uiteraard om deze inzichten onder de deelnemers te delen. Hierdoor kunnen deelnemers beter adviseren en eerder en slimmer inspelen op de strategische keuzes rondom agile werken en het faciliteren van een optimale omgeving daarvoor.

Doe mee aan het onderzoek

Ben je als facility manager, real estate manager, HR-manager of IT-manager betrokken bij het thema ‘agile werken’ en is jouw organisatie bezig of (recentelijk) gestart met deze werkvorm? Doe dan mee aan het onderzoek. Belangrijk is dat je in staat bent vanuit organisatorisch perspectief, maar ook vanuit praktisch perspectief naar dit vraagstuk te kijken en dat je het leuk vindt om kritisch mee te denken over de impact van jouw functie in een agile werkende organisatie.

Deelnemers worden in de periode van september 2018 tot en met mei 2019 intensief betrokken bij het onderzoek met als start een gezamenlijke inspiratiesessie. Als deelnemer doe je daarnaast mee aan een kennisplatform, werk je mee aan interviews en workshops specifiek gericht op agile werken binnen jouw organisatie en krijg je inzicht in gedetailleerde onderzoeksresultaten van andere deelnemers. Download hier het programmaboekje (PDF).

Wekt dit onderzoek jouw interesse voor eventuele deelname of heb je vragen over het onderzoek? Neem dan contact op met Evi Kweekel via e.kweekel@hospitality-group.nl.