https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2018/02/Wekpotten-1_1000x600-300x180.jpg

Onze young professionals op bezoek bij Circl

Onze young professionals op bezoek bij Circl
Onze young professionals op bezoek bij Circl

Onze young professionals volgen een trainingsprogramma dat iedere keer op een andere inspirerende locatie plaatsvindt. Afgelopen vrijdag waren zij bij Circl, een circulair paviljoen op de Zuidas dat dit jaar op initiatief van ABN Amro is ontwikkeld en gebouwd. Bij Circl draait alles om het geloof dat we samen een nieuwe circulaire economie kunnen realiseren. Het pand is een (spontane) ontmoetingsplaats voor iedereen, van start-up tot onderwijsinstelling en van burger tot overheid. Onze young professional Carlijn Dobbe doet verslag.

Een fijn begin met gebaren

‘Bij binnenkomst werden we begeleid naar de ruimte die ‘ondanks’ de circulaire gedachten van alle gemakken was voorzien. Heel vriendelijk werd een rondleiding voor ons ingepland en konden we de wensen voor de lunch doorgeven. In plaats van een barista was het een gebaarista die niet alleen ontzettend lekkere koffie maakte, maar waarvan we ook nog eens gebarentaal leerden. Hoe wens je iemand een fijne dag en hoe bestel je een cappuccino met gebaren, superleuk!

De training

Het thema van onze training was “Samenwerken in een zelforganiserend team”. Hoe doe je dat eigenlijk? Wat zijn de successen maar ook de valkuilen? Samen hebben we gekeken naar de gedachtegang van Ricardo Semler (54). Hij nam in 1982 de rigoureuze beslissing om zijn hele bedrijf op zijn kop te zetten door twee derde van het management te ontslaan en medewerkers vervolgens alles zelf te laten bepalen. Ze mochten zelf hun werktijden, salaris en leidinggevenden bepalen. Hij creëerde een bedrijf waar hij zelf graag zou willen werken. Wat een inspiratie! Aansluitend hebben we met behulp van learnings uit de TEDTalk van Semler en verzamelde krantenartikelen, gereflecteerd op en gediscussieerd over zelforganisatie en samenwerken binnen ons eigen team van het Young Professionals Programma.

De rondleiding

Aan het einde van de ochtend was het tijd voor de informele en interessante rondleiding door het paviljoen. Deze werd verzorgd door de dames van Spirit Hosting & Promotions die ons alle ruimte gaf voor eigen invulling. Ze vertelde onder andere dat oude spijkerbroeken en werkkleding van de 6000 medewerkers van ABN Amro zijn gebruikt als isolatiemateriaal voor het paviljoen. Daarnaast zijn bijvoorbeeld serveerplankjes voor het restaurant gemaakt van de bomen die plaats moesten maken voor het pand en zijn stenen hergebruikt voor het dakterras.

Lekker vegetarisch lunchen

Na de rondleiding gingen we lunchen in het restaurant van Vermaat op de begane grond. Gezien de beperkte stroomvoorziening bestaat het ruime assortiment voornamelijk uit koude vegetarische gerechten, bijvoorbeeld een heerlijke witte bonenburger. We waren het er allemaal over eens: de sfeer was top, de uitstraling rustig en prettig en de producten perfect bereid en gecombineerd.

Vrijmibo op het dak

We eindigden de dag met een vrijdagmiddagborrel bij de Rooftopbar. Een supergave ruimte met een mooi dakterras om in de zomer te gebruiken. Overdag staan koffie en thee centraal en in de namiddag is een scala aan cocktails en mocktails verkrijgbaar. Hiervoor gebruiken ze als basis de thee van overdag en de fruitschillen uit de keuken! Echt alles komt weer terug in de ‘Circl’.

Kortom, een inspirerende dag waarop we niet alleen hebben geleerd over zelforganisatie en samenwerken, maar ook verder kennismaakten met het concept van het paviljoen.’