https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2023/03/JCDecaux_IMG_4639_2000px-300x180.jpeg

Duurzaam interim management bij JCDecaux

Duurzaam interim management bij JCDecaux
Duurzaam interim management bij JCDecaux

Auteur:

JCDecaux is wereldwijd marktleider in buitenreclame en in Nederland aanwezig in vrijwel alle grote steden. Dagelijks beïnvloedt de dienstverlening miljoenen mensen, wat een grote verantwoordelijkheid meebrengt in het minimaliseren van de belasting op het milieu. Zelfstandig interim-manager Bart van der Sman voerde namens Hospitality Group een duurzame opdracht uit met twee hoofdonderdelen; duurzame energie en circulariteit.

De VUCA-wereld

“De door Bart uitgevoerde projecten voor energie en afvalverwerking passen uitstekend binnen de wereldwijde ESG ambities van JCDecaux” Allard Pit (operations director JCDecaux)

Vanaf de start was duidelijk dat het verder verduurzamen van het energieverbruik een behoorlijke uitdaging zou worden. Zeker gezien het aflopende energiecontract en de  snel veranderende, onzekere en complexe energiemarkt. Een tijdige en grondige voorbereiding leidde tot een hybride strategie, waarbij een gedeelte van de energiebehoefte vooraf wordt ingekocht en het andere gedeelte op basis van de spot-endex. Naast de overstap naar 100% duurzame NL windenergie, is een optimum bereikt tussen financiële zekerheid en een zo laag mogelijke prijs.

Hoger op de ladder van Lansink

Tevens heeft Bart bijgedragen aan de invulling van de ESG-doelstellingen van JCDecaux NL door reststromen in de organisatie te analyseren en optimaliseren. Hij adviseerde op basis van de ladder van Lansink over de te nemen stappen om  hoger op de ladder van circulariteit te komen. Hoe hoger op de ladder, hoe lager het grondstofgebruik.

Met deze twee resultaten heeft Bart een mooie duurzame bijdrage geleverd aan het bereiken van de strategische doelstellingen van JCDecaux.