https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2021/11/IMG_2558_2000px-300x180.jpeg

Duurzaam ontwerp Cursus- en vergadercentrum Domstad

Duurzaam ontwerp Cursus- en vergadercentrum Domstad
Duurzaam ontwerp Cursus- en vergadercentrum Domstad

Auteur:

Auteur:

Auteur:

Cursus- en vergadercentrum Domstad heeft een capaciteit van 50 zalen met ruimte voor in totaal 750 gasten. De voornaamste bezoekers zijn werkende professionals die nascholing volgen bij Hogeschool Utrecht. Daarnaast worden de zalen ook commercieel verhuurd. Het pand is ruim 25 jaar oud en is toe aan een grootschalige renovatie van met name de technische installaties. Daarnaast is er behoefte aan meer ruimte om service te verlenen aan gasten. Ook is de renovatie een natuurlijk moment om een nieuw hospitality concept te introduceren. Domstad heeft Hospitality Group gevraagd het nieuwe concept te ontwikkelen en in dit licht ook diverse hospitality gebieden, zoals de ontvangsthal, coffeecorners en het foodcourt te ontwerpen.

Op de foto zie je onze interieurarchitect Beau Kleijngeld van ons projectteam samen met Roel Klaassen, general manager cursus- en vergadercentrum Domstad.

Hospitality concept

Op basis van uitgebreid onderzoek en guest journeys binnen Domstad is een nieuw hospitality concept ontwikkeld en vastgelegd in een conceptboek. Met het hospitality concept creëert Domstad een gastvrije en inspirerende omgeving waar gasten zich welkom voelen en waarmee Domstad zich kan onderscheiden. De kernwaarden vertrouwd, samen, fris en persoonlijk maken het concept uniek.

Hospitality gebieden

Het concept is vertaald naar verschillende aantrekkelijke ontmoetingsgebieden in het gebouw om gasten zo goed mogelijk te faciliteren bij hun activiteiten. Deze gebieden zijn: ontmoeten & begroeten, studeren en creëren en leren en concentreren. Hospitality Group heeft in samenwerking met JHK Architecten de ontwerpen gemaakt voor de hospitality gebieden en coffeecorners. Daarnaast ontwikkelden we een foodcourt en lounge om te lunchen. Het foodcourt bevindt zich in de voormalige gymzaal en heeft de toepasselijke naam ‘The Gym’.

Duurzaam ontwerp en oplossingen

In lijn met de gezonde bedrijfsvoering van Domstad, is zichtbaar invulling gegeven aan duurzaamheid. Van natuurlijke kleuren en duurzame bamboevloeren in de coffeecorners tot een grote plantenwand in de ontvangsthal en diverse meubels van gerecycled PET-materiaal. In samenwerking met lokale kunstenaar Lucas van Hapert is een visual van de Domtoren voor de akoestische wandpanelen ontworpen.

Voor efficiënt ruimtegebruik is een circulaire en duurzame tussenvloer geplaatst die volledig demontabel is en bestaat uit snelgroeiend vurenhout. Naast de dragende functie fungeren de vloerdelen van deze entresol tevens als luchtkanaal en akoestisch plafond, waardoor er onder de entresolvloer meer vrije hoogte overblijft.

Verder bestaat de gietvloer van het foodcourt volledig uit natuurlijke grondstoffen, zijn de tafels gemaakt van oude gymzaalvloeren en staan er kuipstoelen die bestaan uit biologisch hennep. Ook zie je veel elementen uit de oude gymzaal terugkomen. Een voorbeeld zijn de slingertouwen die dienen als speelse afscheiding. Het innovatieve buffet zorgt met een trage, koele luchtstroom van fijne nevel voor een langere houdbaarheid van producten. Hierdoor blijven etenswaren langer vers en is er minder voedselverspilling.

Hospitality Group kijkt veel plezier terug naar de fijne samenwerking met Cursus- en vergadercentrum Domstad.

Food concept community

Wil je nog meer inspiratie opdoen over verschillende horecaconcepten? Sluit je aan bij de Food Concept Community! Klik hier voor meer informatie over de Food Concept Community.

 

Fotografie : Rylana van der Marel