Een dynamisch foodcourt voor EY Amsterdam

Een dynamisch foodcourt voor EY Amsterdam
https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2019/02/HD-EY_131_featured-300x180.jpg

EY is een internationale organisatie op het gebied van accountancy, belastingadvies en bedrijfsadvies. Het grootste kantoor in Nederland bevindt zich in de Cross Towers op de Zuidas in Amsterdam. Hiervoor ontwikkelde en implementeerde EY het nieuwe werkplekconcept ‘EY@work’, waarin vierkante meters efficiënter worden gebruikt en plaats is gemaakt voor meer medewerkers. Het gebouw is geschikt gemaakt voor multi-tenant gebruik en aantrekkelijker gemaakt voor medewerkers. Hospitality Group is gevraagd het concept voor een nieuw foodcourt te ontwikkelen.

Het oude bedrijfsrestaurant had een traditionele uitgifte en een groot zitgebied dat buiten de lunchperiode eigenlijk maar zeer beperkt werd gebruikt. Hospitality Group ontwikkelde een nieuw concept en Programma van Eisen waarmee het foodcourt een nieuw gezicht kreeg met de focus op horecabeleving en een betere aansluiting bij de wensen van de medewerker van nu.

Het dynamische foodcourt kreeg vier aantrekkelijke horeca-outlets en een multifunctioneel zitgebied. De horecaoutlets bestaan uit een heuse Italiaanse espressobar, een warme bakker, een healthy saladebar (salades, sappen, smoothies) en een outlet voor warme gerechten met frontcooking (pasta’s e.d.).

Bij alle outlets wordt het uitgebreide assortiment aan producten in het zicht van de gast vers bereid. De medewerker kan bijvoorbeeld aan de bar van de outlet genieten van een luxe sandwich of rustig in het zitgebied plaatsnemen om te werken of overleggen.

Ook voor een informeel overleg kunnen medewerkers gebruik maken van de inspirerende omgeving van het foodcourt. Je kunt kiezen voor het bruisende hart (waar in de horeca-outlets al lekker wordt gewerkt) óf voor een rustig hoekje nadat de barista een lekkere cappuccino heeft gemaakt. Ook voor de lunch geldt dat het aanbod zó divers is, dat geen dag hetzelfde hoeft te zijn.

Het door Hospitality Group vastgelegde concept, Programma van Eisen en functioneel ontwerp, is vormgegeven door Fokkema Architecten.

Fotografie : James Stokes

Projectgegevens

Opdrachtgever
EY
Locatie
Amsterdam
Projecttype
Conceptontwikkeling en functioneel ontwerp
Gerealiseerd
Oktober – december 2018

Meer informatie