https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2020/05/Gemeente-Haarlemmermeer_banner-300x180.jpg

Efficiency bij gemeente Haarlemmermeer door brede kennis en ervaring

Efficiency bij gemeente Haarlemmermeer door brede kennis en ervaring
Efficiency bij gemeente Haarlemmermeer door brede kennis en ervaring

Auteur:

Met meer dan 150.000 inwoners behoort Haarlemmermeer tot de twintig grootste gemeenten van Nederland. Grootschaligheid tegenover kleinschaligheid, van stadse proporties tot klein authentiek dorps karakter, hightech tegenover ambachtelijke teelt. Al jarenlang vormt Haarlemmermeer de economische motor van Nederland en is het kloppend hart in de Randstad.

Binnen Facility Management liepen in korte tijd verschillende contracten af. Daarnaast moest een verhuizing van alle historische archieven voorbereid worden. Voor beide projecten had de gemeente behoefte aan ondersteuning en advies van een ervaren projectleider. Zodat teamleden werden meegenomen en de projecten, op efficiënte wijze werden aangestuurd om zodoende tot een succesvol eindresultaat te komen.

Vanuit Hospitality Group heeft Maurice van Doorn deze rol ingevuld. Naast de rol van projectleider heeft hij in de aanbestedingen catering, wagenpark, kantoorartikelen, bloemen en printers veelal ook een rol als inkoper en/of materiedeskundige vervuld. Zijn expertise heeft ertoe bijgedragen dat in korte tijd de verschillende aanbestedingen zijn opgestart. Samen met de verschillende teams zijn alle aanbestedingen en implementaties binnen de beoogde ambitieuze planningen afgerond. Door het vertrek van één van de contractmanagers heeft Maurice gedurende de aanbestedingen tevens een stuk contractmanagement vervuld en samen met de medewerkers van FM en leveranciers werkprocessen ingericht en geoptimaliseerd.

Voor de verhuizing van het historisch archief zijn een projectplan en verhuisplan opgesteld, waarmee de medewerkers van de gemeente en de verhuizer het project verder zelfstandig uit kunnen voeren.

Door de kennis en ervaring waar Maurice over beschikt voor het opzetten en uitvoeren van contractmanagement heeft hij een waardevolle bijdrage geleverd. Tevens heeft hij meegewerkt bij de ontwikkeling van het plan voor de organisatieveranderingen binnen Facility Management. Dit heeft er onder andere toe geleid dat professioneel contractmanagement binnen Haarlemmermeer een meer prominente rol vervult die past bij de belangen en de risico’s van de verschillende facilitaire overeenkomsten.