Workshophttps://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2016/06/shutterstock_275800289-300x180.jpg

Facilitair samenwerken bij FrieslandCampina

Facilitair samenwerken bij FrieslandCampina
Facilitair samenwerken bij FrieslandCampina

Auteur:

https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2016/06/shutterstock_275800289-300x180.jpg

FrieslandCampina heeft in Nederland een groot aantal productielocaties en een Innovation Centre. Het Central Office is gevestigd in Amersfoort waar gebruik wordt gemaakt van 2 kantoorgebouwen. De verantwoordelijkheid voor facility management ligt bij FrieslandCampina bij de site managers. Dit betekent dat de facility managers hiƫrarchisch worden aangestuurd door de site managers en geen onderdeel zijn van een centrale facilitaire organisatie.

Om de facilitaire samenwerking tussen de verschillende sites te intensiveren is een tweedaagse workshop georganiseerd met alle facility managers. Hospitality Group ontwikkelde het programma en begeleidde de workshop. Uitgangspunt voor het organisatieontwerp was om een oplossing te ontwerpen die goed is afgestemd op de specifieke behoeften van FrieslandCampina en om ervaringen van buiten naar binnen te halen.

Samen met de deelnemers hebben we een gedegen omgevingsanalyse gemaakt om de oplossing af te stemmen op de situatie bij FrieslandCampina. Wat maakt FrieslandCampina bijzonder, wat werkt en wat werkt niet. Om te leren van best practices hebben we met de deelnemers Heineken en PostNL bezocht en hun facilitaire organisatieontwerpen geanalyseerd.

Het resultaat mag er zijn. De uitgangspunten voor de toekomstige FM-organisatie staan op papier en worden gedeeld door alle deelnemers. Kenmerkend voor de toekomstige organisatie is dat er meer centrale coƶrdinatie komt maar dat er veel oog is voor lokale diversiteit.

Naast het ontwerp van de toekomstige organisatie zijn vervolgstappen gedefinieerd om de gezamenlijke ambitie ook daadwerkelijk te realiseren.

Projectgegevens

Opdrachtgever
FrieslandCampina
Projecttype
Ontwikkelen en begeleiden workshop

Meer informatie