The power of employee engagementhttps://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2016/06/engagement_1000x600-300x180.jpg

Gastvrijheid bij Deltares

Gastvrijheid bij Deltares
Gastvrijheid bij Deltares https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2016/06/engagement_1000x600-300x180.jpg

De facilitaire organisatie van Deltares is continu bezig met verbeteren. Zo is de kwaliteit van de dienstverlening gemeten met de hospitality benchmark en is er over een periode van 6 maanden met veel plezier gewerkt aan het ontwikkelen en implementeren van een gastvrijheidsvisie. We zijn gestart met een gezamenlijke kick-off en enerverende talkshow met medewerkers uit alle lagen van de organisatie. Op de fiets door Rotterdam is het kernteam geïnspireerd bij diverse werkplek-, hotel- en horecaconcepten. Alle input is meegenomen in de ontwikkeling van de gastvrijheidsvisie. Het resultaat; een boekje met een gedragen visie en een concrete vertaling naar gedrag!

Wat een positieve instelling, uitstraling en energie hebben jullie! Aansprekende voorbeelden triggerden ons om verder te kijken en de lat hoger te leggen. Jullie hebben bewustwording gecreëerd. We zijn proactief bezig, dit leidt tot een win-win situatie.
Martin van Schie, FAM Visualisatie en Informatiemanagement

De maanden daarna hebben in het teken gestaan van het trainen van de circa 70 medewerkers en van het begeleiden van het kernteam. We hebben de deelnemers getraind op mindset, samenwerken, de gastenreis en continue stappen richting verbetering. De leidinggevenden kregen tools in handen om hun medewerkers te coachen, stelden elkaar hulpvragen en daagden elkaar uit echt het verschil te maken op het gebied van gastvrijheid! En dat is gelukt.

Het komende jaar ondersteunen we de teams bij het blijvend onder de aandacht houden van gastvrijheid. Dit doen we met het kernteam door aandacht te geven aan borgingstools voor leidinggevenden, een feedforward training en coaching on the job. We gaan een verdiepingsslag maken op het geleerde; hoe maak je nu de vertaling naar de HR cyclus, hoe neem je leveranciers mee en betrek je de rest van de organisatie?

Leuk om jullie naast de audits op een andere manier te leren kennen.Het is een verrijking voor Deltares en mij persoonlijk geweest. Het was goed om met de teamleiders 1-op-1 te zijn in het kernteam. Onze verbondenheid is gegroeid. Daarnaast heeft het een hele positieve bijdrage geleverd om er als externe partij bij te zitten.
Maarten Oldenhuis, SAB Catering

Projectgegevens

Opdrachtgever
Deltares
Locatie
Delft
Gerealiseerd
augustus 2016 – januari 2017

Meer informatie