https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2021/11/20211103_HosGroup_KlantPortret_MarechausseeMuseum_2074_FvdH_kl-300x180.jpg

Gastvrijheid bij het Marechausseemuseum

Gastvrijheid bij het Marechausseemuseum
Gastvrijheid bij het Marechausseemuseum

Het markante Marechausseemuseum is gevestigd in het voormalige Koninklijk Weeshuis in Buren. In het Marechausseemuseum ontdek je het verleden, het heden en de toekomst van de Marechaussee. Vanaf de oprichting in 1814 tot de moderne en interactieve marechaussee van nu. Het museum heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een toegankelijk publieksmuseum waar letterlijk de deuren openstaan. Een gastvrije beleving bieden aan alle bezoekers staat hierin centraal. Het Marechausseemuseum heeft Hospitality Group gevraagd voor alle medewerkers en vrijwilligers van het museum een gastvrijheidsprogramma te ontwikkelen en uit te voeren.

Gastvrijheidsvisie

Samen met medewerkers is een gastvrijheidsvisie opgesteld die past bij het belevingsniveau waar het museum voor gaat. Om dit belevingsniveau zo goed mogelijk in kaart te brengen, zijn vooraf volop gesprekken gevoerd met medewerkers, leidinggevenden en vrijwilligers. Het resultaat is een gastvrijheidsvisie die is uitgewerkt in vier klantbeloftes: belevenis, enthousiasme, authentiek en kwaliteit.

Aan de slag

In een aantal werksessies gingen medewerkers en vrijwilligers gericht aan de slag met hun gastvrije talenten. Van het begrijpen en inspelen op de behoefte van de bezoeker tot het op een gastvrije manier communiceren met bezoekers van het museum. Met veel plezier brengen medewerkers hun talenten in de praktijk, vormen ze  een hecht team en zijn de deuren van het museum letterlijk en figuurlijk opengezet.

Hospitality Group blikt met veel plezier terug op de bijzondere samenwerking met de medewerkers van het Marechausseemuseum.

Op de foto’s zie je Joyce Walraven (Learning & development adviseur – senior trainer bij Hospitality Group) samen met Stijn van Susante (Vrijwilligersco√∂rdinator en Reserveringen Marechausseemuseum).

Fotografie : Femke van den Heuvel