Werk-lunchruimte stadhuis Gemeente Den Haag

Werk-lunchruimte stadhuis Gemeente Den Haag
https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2016/01/Gemeente-Den-Haag-300x180.jpg

Het stadhuis van gemeente Den Haag aan het Spui kreeg meer gebruikers dan voorheen. Flexwerken en desksharen werd breed ingevoerd. Dit gewijzigde pandgebruik veranderde de vraag naar catering en ook de behoefte aan formele en informele overlegplekken. De wens was dan ook een meer eigentijds restaurant te creëren met ruimere openstelling, een aantrekkelijk gezond assortiment en ruimte om elkaar te ontmoeten. Gemeente Den Haag heeft Hospitality Group gevraagd het nieuwe cateringconcept en de nieuwe werk-lunchruimte te ontwikkelen en ontwerpen. Design Anders tekende voor het interieurontwerp.

Het voormalige restaurant was alleen open tijdens de lunch en werd nauwelijks gebruikt. Met het nieuwe cateringconcept wordt beter ingespeeld op de verschillende eet- & drinkmomenten van de dag. Dit betekent van ontbijt tot en met een georganiseerde borrel aan het einde van de dag en eventueel een avondmaaltijd. Belangrijke onderdelen van het concept zijn een ‘marktplaats’ en een koffiebar. Het verse en gezonde assortiment wordt in het zicht van de gast bereidt.

De sfeer van de ruimte is informeel, huiselijk en ontspannen. Het werkgebied is bij uitstek geschikt voor het samenwerken met collega’s en externe gasten. De zitplekken zijn open en semi-open en hebben een variatie aan zitstijlen en types meubilair. De werk-lunchruimte is inmiddels dé ontmoetingsplek van het gebouw. Een plek die uitnodigend is, waar medewerkers willen werken, waar het bruist, maar waar ook rust van uitgaat.

Fotografie : James Stokes

Projectgegevens

Opdrachtgever
Gemeente Den Haag
Locatie
Den Haag
Projecttype
Conceptontwikkeling & Interieurontwerp
Projectgrootte
750 m2
Gerealiseerd
Juli 2015

Meer informatie