https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2017/04/shutterstock_417551725_JDE_1000x600px-300x180.jpg

Global IFM bij Jacobs Douwe Egberts

Global IFM bij Jacobs Douwe Egberts
Global IFM bij Jacobs Douwe Egberts

Auteur:

https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2017/04/shutterstock_417551725_JDE_1000x600px-300x180.jpg

Van 800+ leveranciers naar 1 bij Jacobs Douwe Egberts

Jacobs Douwe Egberts (JDE) wil op korte termijn marktleider worden in de koffie-industrie. JDE heeft meer dan 40 kantoren en 22 fabrieken wereldwijd die allemaal verantwoordelijk zijn voor hun eigen facilities. Dit resulteert in 800+ verschillende leveranciers met eigen afspraken en contracten.

Deze jungle van afspraken maakt het lastig om facilities centraal aan te sturen. JDE is daarom op zoek naar een provider die wereldwijd alle hard en soft servies kan integreren. Om optimaal gebruik te maken van alle expertise die aanwezig is op de facilitaire markt is een green field approach toegepast. Alleen basale informatie is gedeeld, zoals een overzicht van alle assets en vierkante meters. De leveranciers hebben alle vrijheid gekregen onder het motto ‘we teach the world about coffee, you teach us the world about facilities’.

Een open approach die leidt naar één leverancier is een intensief maar ook leerzaam proces. Vertrouwen tussen de klant en leverancier is erg belangrijk. Zowel leverancier als klant zijn continu samen in beweging en op zoek naar een gezonde vorm van partnerschap waarin wederzijdse belangen worden erkend. Aan Maike de taak om dit proces te bewaken, kwaliteitscontrole uit te voeren, te zorgen voor de juiste input, de planning aan te jagen en de juiste personen te betrekken. Op alle fronten een ontzettend uitdagende opdracht voor Maike.

Het eerste resultaat is het contracteren van twee IFM service providers in Nederland, Engeland en Duitsland. De overige landen volgen in volgende fases.

Young professionals

Onze Young Professionals zijn uitblinkers met potentie, passie en drive om te excelleren. Van hospitality, facility management, inkoop en huisvesting […]

Lees meer

Projectgegevens

Opdrachtgever
Jacobs Douwe Egberts
Locatie
Utrecht
Gerealiseerd
September 2016 - heden

Meer informatie