‘Our house’ nieuwe horeca-outlet ROC van Flevoland

‘Our house’ nieuwe horeca-outlet ROC van Flevoland
https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2018/06/HospitalityGroup_ROC-Almere_001_1000x600-300x180.jpg

Voor het ROC van Flevoland in Almere ontwikkelde Hospitality Group het concept en het ontwerp voor een nieuwe horeca-outlet in het verbouwde en uitgebreide deel van Gebouw C. Het concept Our House hebben we ontwikkeld op basis van interviews met studenten, docenten, medewerkers van de cateraar en de Facilitaire Dienst.

Van ons allemaal

Our House kenmerkt zich door eigenaarschap van iedereen. Studenten, docenten en medewerkers beslissen bijvoorbeeld mee over de playlist die te horen is in het zitgebied, zorgen samen dat ‘Our House’ netjes blijft en gaan voor gezonder eten en drinken. In het zitgebied zijn twee watertappunten van Join the Pipe geplaatst. Het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers met als droom het bouwen van de langste waterleiding om iedereen overal ter wereld van schoon drinkwater te voorzien. Studenten en medewerkers kunnen bij deze watertappunten eenvoudig en gratis bijvoorbeeld hun Dopper vullen. Een goed alternatief voor een Energy Drink of een koolzuurhoudende drank!

Haalbaar en passend

Het espressobar gedeelte heeft ruime openingstijden en biedt de student en docent de hele dag door een passend aanbod. Tijdens de piekmomenten is ook de rest van de uitgifte beschikbaar. Hierdoor is het voor de cateraar mogelijk een haalbare exploitatie te draaien. Door de nauwe samenwerking met Burton Hamfelt Architecten sluit het ontwerp van de horeca naadloos aan bij de vormgeving van de nieuwe centrale ontvangsthal, waarin de traptribune een mooie eyecatcher is.

Our house it has a crowd
There’s always something happening
And it’s usually quite loud
Our mum she’s so house-proud
Nothing ever slows her down
And a mess is not allowed

Madness – Our House (1982)

Projectgegevens

Opdrachtgever
ROC van Flevoland
Locatie
Almere
Projecttype
Ontwikkeling horeca-outlet
Gerealiseerd
Augustus 2017

Meer informatie