https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2017/06/hoofdkantoor-enexis-den-bosch_01-300x180.jpg

IFM aanbesteding hard & soft services bij Enexis

IFM aanbesteding hard & soft services bij Enexis
IFM aanbesteding hard & soft services bij Enexis

Auteur:

Auteur:

https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2017/06/hoofdkantoor-enexis-den-bosch_01-300x180.jpg

Enexis is één van de grootste energie netbeheerders van Nederland. Samen met Enexis FM, verantwoordelijk voor de huisvesting en facilitaire diensten van Enexis, heeft Hospitality Group in 2016 alle IFM- dienstverlening van de +/- 35 gebouwen opnieuw integraal Europees aanbesteed. In dit intensieve traject is allereerst een goed onderbouwde inkoopstrategie ontwikkeld. Naast het vertalen van deze strategie naar een marktuitvraag is aandacht besteed aan het optimaliseren van het contractmanagement, het performance management en de regievoering.

Next level

Hospitality Group heeft ervoor gezorgd dat er een uitstekende match is geweest met de door hun ingezette adviseurs. Zeer goed gekwalificeerde medewerkers voor de activiteiten die er lagen. Daarbij is zeer consequent en nauwkeurig gewerkt waardoor Enexis FM in staat was om tijdig en zorgvuldig haar Europese Aanbesteding te realiseren. René Laheij – Manager Facility Management

Enexis FM wilde met haar derde generatie IFM-contract een partnership aangaan waarin samen groeien, innoveren en ‘next-level’ in dienstverlening centraal staan. Belangrijke speerpunten in de nieuwe dienstverlening waren daarnaast ook de integratie van hard en soft services, structurele aandacht voor de klantbehoefte en optimaliseren van de besturing en regiefuncties. Samen met het regieteam van Enexis en adviseurs van Hospitality Group is gewerkt aan een toekomstbestendige visie op dienstverlening, het performance management systeem en het optimaliseren van het financieel management in het contract.

Selectie IFM partner

Met behulp van een outputgericht Programma van Eisen zijn de voorwaarden voor dienstverlening vastgesteld. Samen met de Inkoopafdeling van Enexis heeft Hospitality Group het team begeleid in de selectie van de nieuwe IFM-partner. Het inkoopproces kende meerdere selectiemomenten, daarbij is gebruik gemaakt van onder andere interviews, een dialoogronde en een dataroom. De dienstverlening is gecontracteerd op basis van een maximale prijs. Aan het opstellen van het prijsmodel en het vaststellen van de maximale prijs is veel aandacht besteed. Verder zijn ten behoeve van het toekomstig contractmanagement KPI’s vastgesteld.

Transitiemanagement

Het team van Hospitality Group speelde tevens een belangrijke rol in de aansturing van het exit plan met de vertrekkende IFM-leverancier en de benodigde informatievoorziening vanuit de leverancier voor de aanbesteding. Na gunning ondersteunde Hospitality Group Enexis in het transitiemanagement. Een belangrijke rol die daarbij is vervuld is de assurance-rol om te waarborgen dat alle vernieuwingen en optimalisaties in de uitvraag aan beide zijden ook goed geïmplementeerd werden.

Foto : Enexis

Projectgegevens

Opdrachtgever
Enexis
Locatie
‘s-Hertogenbosch
Projecttype
IFM aanbesteding hard & soft services
Projectgrootte
35 gebouwen in Nederland, gehele facilitaire en huisvestingsscope
Gerealiseerd
September 2015 – december 2016

Meer informatie