Interim projectleider werkomgeving bij TenneT

Interim projectleider werkomgeving bij TenneT
https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2018/08/main-300x180.jpg

TenneT beheert het hoogspanningsnet in Nederland en grote delen van Duitsland. Sinds 2014 heeft TenneT een nieuw hoofdkantoor op het Energy Business Park te Arnhem. De afdeling Facility Management heeft hier destijds een grote bijdrage aan geleverd en is verantwoordelijk voor het werkconcept en beheer van het gebouw. De organisatie is volop in ontwikkeling en had een uitdaging in het optimaliseren van de werkomgeving en het herijken van het bestaande werkconcept.

In oktober 2017 vroeg TenneT aan ons om een zwangerschapsverlof binnen het team van Facility Management op te vangen. In eerste instantie draaide het vooral om het fysiek optimaliseren van de werkomgeving (werkplekken, akoestiek, ergonomie, agile/scrum) van TenneT en het stakeholder- en accountmanagement. Aansluitend heeft onze interim manager Martijn Harleman ook een Plan van Aanpak geschreven voor het realiseren van een toekomstbestendige werkomgeving. Hij heeft hiervoor onderzoek gedaan en is zelf ook betrokken geweest bij het voorbereiden en succesvol uitvoeren van het interne schuif-/verhuisplan, de aanpassingen van het werkconcept en de organisatiebrede communicatie.

In grote lijnen was Martijn als projectleider FM verantwoordelijk voor het volgende:

  • Projectplanning en –begroting
  • Account- en stakeholdermanagement
  • Projectmanagement
  • Functionele aansturing projectmedewerkers
  • Conceptontwikkeling
  • Ontwikkelen schuif-/vlekkenplan (interne verhuizing) voor +/- 1.300 FTE
  • Tekeningenbeheer
  • Organisatiebrede communicatie

De opdrachtgever was erg tevreden over het resultaat dat Martijn heeft geleverd. De projecten kregen veel aandacht binnen de organisatie. Door de doortastendheid, overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit van Martijn wist hij in korte tijd het optimale resultaat te behalen voor de organisatie.

Fotografie : Babet Hogervorst

Projectgegevens

Opdrachtgever
TenneT
Locatie
Arnhem
Gerealiseerd
November 2018 - mei 2019

Meer informatie