https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2019/02/shutterstock_1043401267-300x180.jpg

‘The living showroom’ by Royal Philips

‘The living showroom’ by Royal Philips
‘The living showroom’ by Royal Philips

Auteur:

https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2019/02/shutterstock_1043401267-300x180.jpg

Van tandenborstels tot tv-schermen en van koffiezetapparaten tot MRI-scans. Zeer uiteenlopende producten die je tegenkomt bij Royal Philips met hun eigen totstandkomingsproces. Januari 2018 startte onze Young Professional Irma van Velzen bij deze grote internationale opdrachtgever. Irma: “Als junior projectmanager maak ik onderdeel uit van het Benelux Real Estate team. Samen met onze soft- en hardservices leveranciers zorgen wij voor de ondersteuning van alle medewerkers van Philips. We zijn gehuisvest op een bijzondere locatie, namelijk de High Tech Campus in Eindhoven. Daar kun je niet anders dan onder de indruk van zijn! Door te starten met kleine opdrachten, leerde ik de gebouwen van Philips en haar medewerkers goed kennen. In april mocht ik starten met een fantastisch Global project onder leiding van de CoE Workplace Solutions. Namelijk een geheel nieuw huisvestingsproject: ‘The living showroom’.

Dit moet toch anders kunnen?

Er is ontzettend veel verschillend meubilair op de markt. Elk met een eigen uitstraling, kwaliteit en prijs. Royal Philips werkt met verschillende preferred suppliers waar zij meubilair kunnen aanschaffen. Het aanbod is zo groot en verschillend, wat is nu het beste voor de medewerkers van Philips? Bij het starten van een project vraagt de projectleider doorgaans samples aan bij de leveranciers. De leveranciers showcasen dan bijvoorbeeld een type bureaustoel met desk. Op basis van de bevindingen op dat moment wordt meubilair uitgekozen. Elk global project weer opnieuw. Het nieuwe meubilair staat in een oude werkomgeving tentoongesteld en komt niet volledig tot zijn recht. Dit moet toch anders kunnen?!

In samenwerking met leveranciers

Daarom bouwden wij in samenwerking met leveranciers ‘The living showroom’! Een gedeelte van een verdieping op de High Tech Campus is vrij gemaakt en volledig verbouwd. De ruimtes zijn opgefrist met nieuwe design kleuren. Elke leverancier heeft eigen ruimtes gekregen. Hierin mogen zij continu hun beste en meest innovatieve werkplekoplossing tentoonstellen. Denk hierbij niet alleen aan meubilair, maar ook aan tapijt, schilderwerk en akoestische oplossingen. In showroom zijn verschillende ruimtes aanwezig. Zo kom je reguliere vergaderzalen tegen, maar ook een collaboration space, een break out area en touchdown werkplekken. Elke ruimte heeft een eigen werkinstructie met bijhorende uitleg.

Een gedeelte van het Global Real Estate team & het Benelux Real Estate team is gehuisvest in deze vleugel. Zij werken ook daadwerkelijk in de verschillende ruimten van de showroom. Op deze manier test Real Estate de producten en presenteren zij nieuwe ideeën aan onze klanten. De producten die goed passen binnen het werkplekkenconcept van Philips worden gebruikt voor de wereldwijde projecten. Alle open ruimtes, zoals een collaboration space en de vergaderruimtes, zijn voor openbaar gebruik en worden gebruikt door allerlei verschillende medewerkers van Philips.

To what end?

Vanuit Real Estate willen wij bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van medewerkers. Door innovatieve, effectieve en meer duurzame oplossingen voor de werkplek aan te bieden, zetten we de eerste stappen. Philips Real Estate is op zoek naar nieuwe en duurzame innovaties voor de Global Philips gebouwen. Zo kunnen we een wereldwijde standaard en best practice-omgeving creëren die de interne klanten zo goed mogelijk ondersteunt.

Feedback

Graag wil Philips een win-win situatie creëren met alle betrokken leveranciers. Dit doen we door regelmatig feedback te geven over het gebruik, de kwaliteit en de gebruikerservaring van het meubilair. Elk product heeft een geplastificeerd kaartje met daarop de naam van de leverancier en een eigen nummer. Op een feedbackformulier kunnen gebruikers hun bevindingen delen door het nummer van het product te noemen. Elk kwartaal hebben we gesprekken met onze leveranciers. We koppelen de opgehaalde feedback terug, maar bedenken ook met elkaar wat Philips nodig heeft en wat voor werkplekoplossingen wellicht nog meer interessant zijn.

What’s next?

Nu is het tijd om de showroom breder te trekken dan alleen deze producten. In de toekomst willen we de showroom uitbreiden met samples voor verlichting en met samples voor IT. Daarnaast verdiepen we ons de aankomende periode in de duurzaamheid van de geplaatste producten.

Mijn eigen rol

Het project is gestart in april 2018. Als junior projectmanager heb ik onze CoE Workplace Solutions ondersteund in het bouwen van de showroom. De gehele verbouwing viel onder mijn coördinatie. Samen hebben we gesprekken gevoerd met leveranciers. Op basis daarvan heb ik het contact met de leveranciers overgenomen. De planning van leveringen en de inhuizing van het meubilair heb ik gemaakt en uitgevoerd. Nu de showroom staat, gebruik ik alle input en natuurlijk onze contacten voor het inrichten van ruimtes in nieuwe projecten. Cool hè?!”

Projectgegevens

Opdrachtgever
Royal Philips
Locatie
High Tech Campus, Eindhoven
Gerealiseerd
2018

Meer informatie