Meer comfort in het restaurant van een overheidsinstelling

Meer comfort in het restaurant van een overheidsinstelling
https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2019/08/Featured_2927-300x180.jpg

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft Hospitality Group gevraagd om een concept te ontwikkelen voor een nieuw bedrijfsrestaurant.

De overheidsinstelling bestaat uit ondersteunende en uitvoerende afdelingen en beschikt over een opleidingsinstituut. Het opleidingsinstituut is nu nog elders ondergebracht, maar verhuist binnenkort naar het pand waar de ondersteunende en uitvoerende afdelingen al gehuisvest zijn. Om meer vierkante meters te creëren voor het opleidingsinstituut, zijn de twee bestaande personeelsrestaurants samengevoegd tot één restaurant. De diversiteit aan afdelingen zorgt ook voor een grote verscheidenheid aan type lunchgebruikers. Het nieuwe restaurant moest dus een smeltkroes worden voor alle divisies binnen de organisatie.

Op basis van interviews en een persona-onderzoek heeft Hospitality Group de conceptontwikkeling verzorgd en het Programma van Eisen geschreven. Op basis van de uitkomsten hiervan heeft Hospitality Group ook het functioneel ontwerp voor haar rekening genomen. Tijdens de realisatiefase heeft Hospitality Group de aanbesteding, bouw en oplevering begeleid. Merdy Derksen, architect bij Rijksvastgoedbedrijf, heeft op basis van het concept het interieur van het restaurant ontworpen.

Het restaurant beschikt naast een uitgebreide uitgifte over een volwaardige espressobar met barista en een zitgebied met een grote diversiteit aan zitstijlen en is daardoor niet alleen maar een plek om te lunchen, maar ook om te werken of bij te praten. Het kleur- en materiaalgebruik in zowel het zit- als uitgiftegebied maken het restaurant een moderne en eigentijdse omgeving waar ook veel aandacht is besteed aan kleuren en materialen die positief bijdragen aan de well-being van de gast. Een voorbeeld hiervan is het mos-plafond in een deel van het zitgebied. Door de zelf afreken kassa’s is ook gedacht aan de to-go aankopen. Het zitgebied is daarnaast inzetbaar voor presentaties of evenementen door haar capaciteit tot 150 personen en beschikking over audiovisuele middelen en schermen in de gehele ruimte.

Fotografie : Femke van den Heuvel

Projectgegevens

Opdrachtgever
Rijksvastgoedbedrijf
Projecttype
Conceptontwikkeling en functioneel ontwerp
Projectgrootte
100 m²
Gerealiseerd
Juli 2017 – juni 2019

Meer informatie