Nieuw multifunctioneel restaurant voor het Victoria Hotel

Nieuw multifunctioneel restaurant voor het Victoria Hotel
https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2018/06/HospitalityGroup_VictoriaHotel_007_1000x600-300x180.jpg

Het Victoria Hotel in Amsterdam is een van de oudste moderne hotels in Nederland en tevens een beschermd monument. Het hotel ligt tegenover treinstation Amsterdam Centraal en vormt daardoor met de luxe voorzieningen en vergaderfaciliteiten een perfect verblijf voor zakelijke gasten en toeristen. Het Victoria Hotel heeft Hospitality Group gevraagd om het traditionele ontbijtrestaurant te transformeren naar een multifunctioneel restaurant voor ontbijt, lunch en diner.

Met een aantal doordachte oplossingen hebben we hier invulling aan gegeven. Zo worden tijdens het ontbijt de gekoelde producten gepresenteerd op ijs dat direct op het bovenblad van het buffet vastvriest. Op deze zelfde plaats wordt dan bijvoorbeeld ‘s middags het vlees getrancheerd. De warme componenten op het buffet worden op temperatuur gehouden door inductieplaten die onzichtbaar onder het bovenblad van het buffet zijn gemonteerd. De warmhoudlampen boven het buffet zijn gekoppeld aan een verlichtingsrail over de gehele breedte van het buffet en kunnen hierdoor worden gebruikt of juist verwijderd.

In het concept is veel aandacht besteed aan de beleving van de gast. Het buffet heeft bijvoorbeeld een open bereidingskeuken, waardoor je ziet dat producten vers worden gemaakt en je direct contact kunt hebben met de chef over specifieke (dieet)wensen.

Naast het ontbijtbuffet heeft Hospitality Group ook een tweetal bars ontwikkeld, een in het restaurant en een in de lobby. De bars zijn zo ontworpen dat medewerkers de hele dag eenvoudig op iedere vraag van de gast kunnen inspelen, van de bereiding van een cappuccino tot de meest complexe cocktail.

Fotografie : Femke van den Heuvel

Projectgegevens

Opdrachtgever
Victoria Hotel
Locatie
Amsterdam
Projecttype
Restauratieve voorzieningen
Gerealiseerd
Februari 2017 - november 2017

Meer informatie