Softballhttps://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2016/01/Softball-300x180.jpg

Ontwikkeling buitensportparken Gemeente Maastricht

Ontwikkeling buitensportparken Gemeente Maastricht
Ontwikkeling buitensportparken Gemeente Maastricht

Auteur:

https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2016/01/Softball-300x180.jpg

Gemeente Maastricht heeft in 2008 het roer op het gebied van buitensportaccommodaties drastisch omgegooid. Kern van de transitie is dat de gemeente de bestaande 18 traditionele sportparken omvormt naar 5 open, aantrekkelijke en multifunctionele kwaliteitssportparken. Hospitality Group heeft de gemeente ondersteund bij de conceptontwikkeling van twee van de parken en had de projectleiding bij de realisatie van één van de parken. Daarnaast heeft Hospitality Group het sportparkmanagement ontwikkeld en gerealiseerd.

De nieuwe parken vervullen een rol voor de verenigingen maar ook voor buurt- en wijkbewoners, recreanten van alle leeftijdsgroepen en maatschappelijke instellingen (kinderopvang, welzijnswerk, scholen en zorginstellingen).

Het eerste kwaliteitssportpark ‘Sportpark West’ wordt door bijvoorbeeld door vijf grote verenigingen gebruikt (voetbal, rugby, honk- en softbal, Lacrosse en Gaelic Football). De doelstelling was om de toekomstbestendigheid van verenigingen te versterken door samenwerking te stimuleren en te ondersteunen bij verenigingszaken. In de praktijk blijkt dat het ook echt beter gaat met de verenigingen zowel in termen van leden als financieel.

Daarnaast blijkt de gedachte achter het openbare karakter en de recreatieve voorzieningen aan te slaan. Het park wordt intensief gebruikt door recreanten. Vandalisme en inbraken komen nauwelijks meer voor omdat de buurtbewoners het park als dat van hen beschouwen en controle houden over het park.

Projectgegevens

Opdrachtgever
Gemeente Maastricht
Locatie
Maastricht

Meer informatie