https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2019/11/shutterstock_1498784627-300x180.jpg

Projectmanagement inrichting en herhuisvesting bij Rijnstate

Projectmanagement inrichting en herhuisvesting bij Rijnstate
Projectmanagement inrichting en herhuisvesting bij Rijnstate

Auteur:

https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2019/11/shutterstock_1498784627-300x180.jpg

Rijnstate is een ziekenhuis in de regio Arnhem, Rheden en De Liemers. Rijnstate staat bekend om haar uitstekende ziekenhuiszorg van topklinische kwaliteit op vier locaties: Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid.

Rijnstate bouwt momenteel voor de beste zorg met een grootschalig vernieuwbouw programma. Het is uniek dat het ziekenhuis de continuïteit van de dagelijkse zorg blijft bieden voor haar bezoekers en patiënten. Dit vraagt om een goede organisatie van de ondersteunende dienstverlening en projectenorganisatie.

Hospitality Group is door het projectbureau bouw gevraagd in enkele weken diverse inrichtings- facilitaire en huisvestingsprojecten voor te bereiden en te begeleiden, waaronder:

  • De inrichting van nieuwe locaties en leveranciers begeleiding;
  • De voorbereiding en begeleiding van de herhuisvesting van ca. 300 medewerkers van ondersteunende diensten en stafafdelingen naar diverse locaties op de campus. Dit met het doel een gebouw leeg op te leveren t.b.v. sloopwerkzaamheden;
  • Ondersteuning bij de gefaseerde inrichting en ingebruikname van de afdeling Klinische Psychiatrie;
  • De coördinatie van de algehele facilitaire nazorgfase ter optimalisatie van de huisvesting.

Uitzonderlijk was het korte tijdsbestek, waardoor een snelle integratie en aanpassing in de organisatie nodig was. Hiervoor is naast het sturende projectteam een operationeel verhuisteam gevormd met betrokken stakeholders van de ICT en FM-organisatie. Dit alles op een projectmatige werkwijze.

Hospitality Group heeft door de inzet van drie interim professionals waaronder Danny Popping, Bas Turksema en Vera Peters in diverse rollen maximale flexibiliteit in haar ondersteuning kunnen bieden. Het resultaat is dat zowel opdrachtgever als gebruikers tevreden zijn over het algehele verloop en de eindresultaten.

“De inzet van en samenwerking met Hospitality Group bij diverse projecten binnen Ziekenhuis Rijnstate hebben wij als erg positief en waardevol ervaren. De medewerkers van Hospitality Group zijn flexibel, snel en makkelijk inzetbaar, hebben een zeer pro-actieve houding en komen hun afspraken na.
De voortvarende aanpak en het kundige advies van Hospitality Group heeft de realisatie van projecten dan ook absoluut verbeterd”
Eline Fraters, Projectleider Bouw

Projectgegevens

Opdrachtgever
Rijnstate Arnhem
Locatie
Arnhem
Gerealiseerd
Juni 2019 – heden

Meer informatie