Startup omgeving voor PGGM&Co

Startup omgeving voor PGGM&Co
https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2016/05/HD-PGGM1379-300x180.jpg

De ledenorganisatie PGGM&Co opereert steeds meer als een opzichzelfstaande dochter van PGGM en maakt een verandering door naar volledig agile-werkende organisatie. De realisatie van de huisvesting is een cruciaal onderdeel van de cultuurchange. Hospitality Group voerde een verkenning uit naar het best passende en financieel haalbare huisvestingsscenario en begeleidde aansluitend de realisatie en ingebruikname. Dit alles vanuit de grondgedachte dat de nieuwe ledenorganisatie kostenefficiënt, wendbaar en professioneel moet zijn.

Startupcultuur

Als je wilt dat mensen gaan pionieren, experimenteren en ondernemen, moet je ervoor zorgen dat ze zich (mede-)eigenaar voelen van de organisatie en ze de mogelijkheid geven om daar ook invloed op uit te oefenen. Voor het succes van de change voor Leden moest PGGM&Co dus ‘op zichzelf, op kamers’.

Hergebruik

De sfeer is nu al geweldig. De omgeving nodigt uit om te creëren en te experimenteren. Het ruikt er nog nieuw en je wordt er helemaal blij van. We lunchen met elkaar aan de (picknick)tafel die we zelf dekken. De persoonlijke gesprekken dragen bij aan de teamspirit. In mijn beleving klopt deze omgeving bij onze Agile werkwijze en de beoogde nieuwe startup cultuur en draagt deze zo bij aan het succes en de duurzaamheid van de change van de nieuwe ledenorganisatie.

Nicole Brunner – transitiemanager PGGM&Co

PGGM&Co heeft het, tot voor kort leegstaande, deel van de oudbouw van PGGM dan ook heel basaal weer in gebruik genomen. De waterleiding, verwarming en toiletten zijn weer aangesloten, de wanden gewit en er is een fris grijs tapijt gelegd. Verder is er zo min mogelijk aan gedaan. De nieuwe plek is ingericht met tweedehands ziekenhuislockers, bureaustoelen, bureaus en afstemtafels. Door simpele, maar leuke folies op de tafelbladen te  plakken, hebben de tweedehands meubels een inspirerende en speelse uitstraling gekregen.

Moderne technologie

Aan de andere kant zijn moderne technologie en audiovisuele middelen op de werkplekken en in de vergaderruimtes geïnstalleerd. Deze zijn juist nodig om de nieuwe werkwijze te ondersteunen en de communities te ontwikkelen waarmee PGGM&Co haar leden in verbinding brengt.

Projectgegevens

Opdrachtgever
PGGM
Locatie
Zeist
Projecttype
Verkennen huisvestingsscenario, begeleiden realisatie en ingebruikname

Meer informatie