Duurzaamheid belangrijk uitgangspunt
Een gezonde werkomgeving waarin actief wordt bijgedragen aan CO2-reductie en circulariteit is het vertrekpunt voor het toekomstig werkconcept. Denk bijvoorbeeld aan thuiswerken en het gebruik van hubs (werkplekken tussen thuis en Radboud Universiteit in). Hierdoor zijn minder reisbewegingen en gebouwoppervlak nodig om medewerkers in hun behoefte te voorzien. Bestaand meubilair wordt hergebruikt, biobased materialen worden toegepast en ruimten multifunctioneler gemaakt om de omgeving zo efficient mogelijk te gebruiken.
Cultuurverandering
Het is belangrijk dat medewerkers het gebruik van nieuwe functies binnen de werkomgeving begrijpen en bewust kiezen hoe, waar, wanneer en met wie zij werken. In het verandertraject begeleidt Hospitality Group medewerkers om bewuste en duurzame keuzes te maken. Zo kun je samen nieuwe werkpatronen uitproberen en ontwikkelen tot een manier van werken die energie geeft.
Conceptoplevering
In 2021 is het werkconcept voor het Berchmanianum opgeleverd. De verdere implementatie binnen Radboud Universiteit volgt nadat de eerste ervaringen zijn opgedaan. De visieontwikkeling, implementatie en het cultuurveranderingstraject bieden een mooie basis om Radboud Universiteit en haar campus verder te verduurzamen.