https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2020/03/Allinq_banner-300x180.jpg

Toekomstbestendig projectmanagement bij Allinq

Toekomstbestendig projectmanagement bij Allinq
Toekomstbestendig projectmanagement bij Allinq

Auteur:

https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2020/03/Allinq_banner-300x180.jpg

Allinq is verantwoordelijk voor het projectmanagement van diverse opdrachtgevers en organiseert technische en bouwkundige projecten om haar telecom opdrachtgevers toekomstbestendig te maken. Om deze projecten te realiseren heeft Allinq aan Hospitality Group gevraagd om de juiste interim projectmanagers in te zetten. Door de technische onderlegging waren zelfstandig interim managers Bas Modderkolk en Tjalke Bremmer de aangewezen kandidaten om deze vraag in te vullen.

Van vraagspecificatie tot uitvoeringsfase

In hun rol waren Bas en Tjalke vanaf de vraagspecificatie verantwoordelijk voor het projectmanagement en directievoering van drie verschillende locaties met een totale P&L verantwoordelijkheid van €18 miljoen. Bas en Tjalke hebben een leidende rol gehad in de aanbestedingstrajecten van adviseurs en aannemers. Binnen de lopende projecten waren zij integraal verantwoordelijk voor bouwkunde, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en beveiligingstechniek. Het gehele project is, waar mogelijk, volgens de TIERIII-ontwerpgedachte gerealiseerd. Hiermee wordt een bedrijfszekerheid gegarandeerd.

Bas en Tjalke hebben in hun opdrachten de beschikbare energiecapaciteit van de verschillende locaties verhoogd met een substantieel aantal megawatts. Doordat het project soms in een binnenstedelijke omgeving werd uitgevoerd, moest constant rekening worden gehouden met de omliggende omgeving, waardoor kennis nodig was van vergunningen.

Iets bouwen op een plek waar het eigenlijk niet kan, we hebben het maar mooi voor elkaar kregen met zijn allen.Bas Modderkolk, Technische projectmanager

Facilitaire elementen

Naast het bouwtechnische en projectmatige element was Tjalke verantwoordelijk voor het facilitaire programma van een van de locaties. Er is een high density datazaal (volgens TIERIII) gebouwd, uitbreiding op de koelinstallatie gerealiseerd en een facilitair programma gedraaid. Binnen dit facilitaire programma zijn een nieuwe expeditie ruimte en inhouse magazijn gebouwd. De interne transportroutes binnen het pand zijn aangepast en diverse liftrenovaties zijn toegepast om aan de wensen en eisen van de huidige tijd te voldoen. Ook is een ‘meet me room’ (MMR) gebouwd. Een MMR ofwel connectiviteitsruimte is een netwerkneutraal datacenter waarin verschillende bedrijven hun individuele netwerkverbindingen aan elkaar kunnen koppelen.

Het grootste succes van beide heren is de afronding van de projecten binnen een uitzonderlijk korte tijd, het gestelde budget en natuurlijk een tevreden klant.

De inzet van de juiste mensen op de juiste plek heeft geleid tot een top resultaat en een tevreden klant.Klaas-Jan Tressel, Manager projecten

Projectmanagement is problemen herkennen en aanpakken voordat ze daadwerkelijk een probleem gaan vormen.Tjalke Bremmer, Technische projectmanager

Projectgegevens

Opdrachtgever
Allinq
Locatie
Harderwijk
Projecttype
Interim management
Gerealiseerd
2018 - 2019

Meer informatie