Lancering kookboek ‘Delicious Switch’ tegen voedselverspilling

In de strijd tegen voedselverspilling lanceerde stichting Verspilling is Verrukkelijk recent haar tweede kookboek: Delicious Switch. Een handboek voor een duurzamer voedselsysteem met 27 recepten en inspirerende verhalen van duurzame influencers. Hospitality Group steunt het initiatief en heeft een mooie plek in het boek.

Verspilling is Verrukkelijk

De stichting is een samenwerkingsverband en platform van ambitieuze ondernemers met één doel: het realiseren van 50% minder voedselverspilling in 2030. De impactpartners dragen hun steentje bij door waardevolle producten te maken van reststromen. Producten die anders rechtstreeks in de prullenbak belanden. Denk bijvoorbeeld aan bananenbrood van geredde bananen of soep van overgebleven groenten. Maar daar blijft het niet bij: de stichting voert actief campagne, deelt kennis en brengt kerstpakketten op de markt boordevol upcycled restproducten!

Delicious Switch kookboek

Ongeveer één derde van de klimaatbelasting ontstaat door wat er op ons bord ligt. Een groot deel van al dat voedsel wereldwijd belandt ook nog eens onnodig in de prullenbak. Het is hoog tijd voor een ‘switch’ in hoe we ons eten zien en met voedsel omgaan. In Delicious Switch lees je alles over (voedsel)verspilling, plantaardige voeding, seizoen & lokaal, biologisch, plasticvrije & duurzame verpakkingen en eerlijke productie en ingrediënten.

Visie op duurzaamheid

Hospitality Group gelooft dat een positieve invloed op het klimaat bij jezelf begint en is actief bezig om dit te bewerkstelligen. Zo geloven wij dat de sleutel ligt in het denken vanuit waarden en in duurzaamheid diep tot in het DNA van je organisatie en medewerkers te laten doordringen. In onze visie en aanpak richten wij ons op negen belangrijke thema’s om opdrachtgevers te helpen met duurzaamheid en om elkaar hierin te versterken. Eén van de thema’s in onze visie is waste reduction, een onderwerp waar het Delicious Switch kookboek een belangrijke bijdrage aan levert. Wil je meer weten over onze visie op duurzaamheid? Deze lees je hier.