Rising Star Esmée van den Hatert

In de rubriek Rising Star van Facto komt jong talent aan het woord over hun carrière en ambities. Deze keer Rising Star Esmée van den Hatert. Wat voor werk doet deze ambitieuze dame, wat drijft haar en waar wilt ze over vijf jaar staan?

Opleiding:
Facility Management aan Hogeschool Utrecht.

Functie:
Ik werk als Interim manager bij Hospitality Group en doe mee aan het Young Professional Programma. Samen met andere Young Professionals doorlopen we een inspirerend en uitdagend programma om mezelf zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak te ontwikkelen. Zo hebben we recent bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de ins en outs van Social Return.

Mijn werk bestaat uit:
Het vervullen van allerlei facilitaire rollen bij verschillende opdrachtgevers. Echt enorm divers! Mijn werkzaamheden variëren van het bedenken en uitvoeren van werkplekconcepten, regelen van verhuizingen, optimaliseren van processen tot contractbeheer. Uiteindelijk draait het voor mij om het ontzorgen en verbeteren van de omgeving voor de eindgebruiker.

Waarom heb je voor Facility Management gekozen?
Gastvrij zijn, het regelen van zaken en ontzorgen van mensen heeft altijd al in mij gezeten. Tijdens mijn studie is het nog duidelijker geworden dat mijn passie bij Facility Management ligt. Door de juiste faciliteiten aan te bieden en de eindgebruiker hierin mee te nemen kan zó veel toegevoegde waarde worden gecreëerd.

Wat is voor jou in je werk de grootste uitdaging?
De verschillende behoeften van alle stakeholders en gebruikers is voor mij de grootste, maar ook een hele leuke uitdaging. One size fits all bestaat in mijn ogen niet, dus is het belangrijk in facilitaire concepten rekening te houden met verschillende behoeften en gebruikers. Alleen door rekening te houden met de behoeften van de eindgebruikers kan er écht succes worden behaald. Behoeften zijn persoonsgebonden en vaak ook nog verschillend per functie en generatie.

Wat zou je graag beter kunnen?
Ik zou graag wat meer tevreden willen zijn over mijn eigen prestaties in deze fase van mijn carrière. Ik wil altijd meer kennis dan ik op dit moment al heb en mijzelf nog meer ontwikkelen. Hierdoor sta ik onvoldoende stil bij de goede prestaties die ik nu al lever. Conclusie: niet altijd alleen gericht zijn op de toekomst, maar ook op het ‘nu’.

Als je jezelf vergelijkt met wie je was toen je startte met je opleiding, wat is er dan veranderd?
In allerlei opzichten is er veel veranderd. Enerzijds is mijn visie op de toegevoegde waarde van Facility Management veranderd; ik had bij het kiezen van mijn studie geen idee wat voor impact er gemaakt kon worden. Anderzijds heb ik zelf een enorme groei doorgemaakt. Ik weet heel duidelijk waar ik naartoe wil, waar ik graag mee aan de slag ga binnen mijn werk en hoe ik nog meer toegevoegde waarde kan bieden.

Belangrijkste FM-trend volgens jou
Een belangrijke trend en uiteindelijke vereiste naar mijn mening is het integraal samenwerken tussen FM, HR en IT. Enkel op deze manier kan de beste ondersteuning aan de eindgebruiker worden geboden. Daarnaast denk ik dat er binnen FM meer aandacht kan zijn voor de verschillen in behoeften per generatie.

Grootste verbazing tot nu toe?
Het verschil in inrichting en de professionaliteit van de afdeling Facility Management per organisatie. Dit kan enorm verschillen per organisatie.

Grootste succes tot nu toe?
Mijn grootste succes voor mijzelf is mijn groei in mijn eerste jaar bij Hospitality Group. Ik ben enorm gegroeid in mijn ontwikkeling door mijn vier interim opdrachten, het Young Professional Programma en mijn collega’s. Daarnaast heb ik door mijn interim opdrachten kunnen ontdekken en bevestigen waar ik binnen Facility Management energie van krijg. Het beste resultaat wordt in mijn ogen pas geleverd wanneer je gelukkig wordt van je eigen werk.

Ambitie over vijf jaar:
Over vijf jaar hoop ik vele organisaties verder geholpen te hebben met het optimaliseren van hun services, dienstverlenings- en werkplekconcepten, met veel aandacht voor de juiste faciliteiten voor de eindgebruikers zodat zij worden ontzorgd.

Wie is jouw grootste inspiratiebron en waarom?
Ik heb niet één grote inspiratiebron. Ik vind al mijn collega’s erg inspirerend en kan veel van hen leren!

Welk boek ligt er op je nachtkastje en waarom?
Het boek ‘Aan de slag met design thinking’ van Eveline van Zeeland. Ik wil graag meer weten over deze manier van denken zodat ik dit in mijn werk kan toepassen.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.