https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2017/11/IMG_8153_1024x768px-300x180.jpg

TEDx Rotterdam – Being connected

TEDx Rotterdam – Being connected
TEDx Rotterdam – Being connected

Auteur:

“Kunt u alstublieft uw telefoon AAN zetten en de volumebalk zo hoog mogelijk schuiven?”. Dat is de vraag waarmee Zsoka Bernard, de eerste spreker van TEDx Rotterdam, begon. De geluiden en trillingen galmen door de zaal, wat een impact! Een onvermijdelijke bevestiging van de connection tussen het publiek en de buitenwereld. Op vrijdag 3 november bezocht onze marketeer & designer Sophie van Bragt TEDx Rotterdam. Wat houdt Being Connected in voor een gemiddelde werkdag op kantoor?

Een werkdag waarin je disconnected bent met de (digitale) omgeving is bijna niet voor te stellen; communicatie is de motor van een bedrijf. Zsoka Bernard, eigenaresse van meerdere yoga studio’s, liet het publiek, voordat ze van start ging met haar bijdrage, tot zichzelf keren door hen vijf minuten te laten mediteren met gesloten ogen. Gedachten mochten we laten komen, maar ook weer laten gaan. Het heropenen van de ogen voelde als een nieuwe frisse start van de dag, waarbij de omgeving op de tweede plek komt en je meer bewust bent van je eigen mindset.

We leven in een tijd waarin alles, inclusief wijzelf, verbonden zijn. Ken je het gevoel, dat wanneer je smartphone een geluidsignaal geeft, je direct de drang voelt om op het scherm te kijken? Of wanneer er in het hoekje van je e-mail applicatie een prangend rood bolletje zweeft met daarin een getal? En hoe fijn het voelt als dat rode bolletje weer weg is? Dat gevoel ontstaat door het vrijkomen van zeer kleine hoeveelheden dopamine, volgens de tweede spreker Wouter van Noort, journalist bij het NRC Handelsblad. Dit hormoon komt vrij tijdens het opruimen, ofwel afvinken van taken, dus ook bij het ‘opruimen’ van je pushberichten. In principe werkt een normale werkdag net zo.

Maar hoe verbonden ben je met jezelf, als je de hele dag reageert op prikkels die je ‘werkstation’ binnenstromen? Mindfulness op kantoor kan je productiever en efficiënter maken en leiden tot meer inspiratie. Dit betekent meer connectie door je slechts een paar minuten af te sluiten van de ‘pushberichten’ op de werkvloer. Ook dat is creating better places; even niet online connected zijn, maar offline met jezelf.

Meer achtergrondinformatie: