https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2018/11/shutterstock_779056372_kl-300x180.jpg

The magic of movies

The magic of movies
The magic of movies

Auteur:

We kennen het allemaal wel dat je een film hebt gezien die je inspireert en waar je energie van krijgt. Zo’n film die blijft hangen en die wat in je los maakt. Dat gebeurde mij toen ik vorige week bij filmhuis Cinecetta de documentaire ‘Constructing Albert’ had gezien.

Constructing Albert

Constructing Albert is een documentaire over chefkok Albert Adrià. Hij speelde een van de hoofdrollen in het ontstaan van restaurant elBulli aan de Costa Brava. Samen met zijn wereldberoemde broer chef Ferran Adrià was hij de drijvende kracht achter dit beste restaurant ter wereld. Nadat elBulli sloot, probeert chef Albert uit de schaduw van zijn oudere broer te stappen en op zoek te gaan naar zijn eigen succes. De documentaire laat zien hoe hij in enkele jaren tijd vijf succesvolle restaurants opent in Barcelona. Hard werken, talent, creativiteit, focus en passie zijn de ingrediënten van deze documentaire. Een echte aanrader die je eigen passie helemaal aanwakkert. Bekijk hieronder een voorproefje.

Film in de werkomgeving

Film, theater en andere kunstvormen zijn als geen ander in staat ons te vermaken en aan het denken te zetten. Samen film kijken is volgens onderzoek zelfs goed voor de relatie en de samenwerking. Films roepen emoties op en zorgen dat je samen iets beleeft en deelt. Het is dan ook interessant om te kijken hoe film een rol kan spelen in de werkomgeving.

We zien al steeds meer dat trainingen, teamsessies en vergaderingen starten met een filmpje. Hiermee kun je in korte tijd je visie delen, een bepaalde mindset creëren of bijvoorbeeld de interactie op gang brengen. Documentaires hebben vaak een inspirerende boodschap waar je van kunt leren. Helemaal als je ze samen bespreekt en je bevindingen deelt.

Je kunt er ook voor kiezen om films gewoon te zien als een vorm van vermaak en ontspanning waar medewerkers samen of alleen plezier aan kunnen beleven. Met je team een film kijken of bijvoorbeeld een favoriete filmlijst samenstellen.

Van TEDx kamer tot heuse bioscoop

TEDx presentaties bekijken en zoeken in de TEDx kamer bij ABNAMRO of even je favoriete serie kijken in de chillruimte bij Pinterest? We zien verschillende bedrijven die film op een bepaalde manier in hun werkconcept een plek geven.

G20 in Utrecht heeft op de zevende verdieping van hun kantoor een heuse bioscoopruimte die ze de ‘De Kijkdoos’ noemen. Voor medewerkers maar juist ook voor klanten. “Als we in De Kijkdoos een presentatie geven aan onze klanten, zijn ze doorgaans volledig flabbergasted. We willen dat, zodra er iemand op bezoek komt, het een unieke ervaring is die mensen niet snel vergeten.” (bron: Sprout.nl). Ook het nieuwe New Yorkse kantoor van Linkedin heeft een bioscoop waar medewerkers films kunnen kijken of een potje Fifa kunnen spelen.

Aan de slag

Een inspirerende werkomgeving is een belangrijke sleutel om het beste in mensen naar boven te halen. Het (samen) kijken naar films kan hierin een rol spelen. Of het nu voor de fun, ontspanning, teambuilding of om van te leren is. We zijn benieuwd naar je favoriete film en ervaringen met film binnen de werkomgeving. Kijk vooral hoe film het DNA van je organisatie en het werkplekconcept kan versterken.

En vergeet niet naar ‘Constructing Albert’ te gaan, gewoon lekker ouderwets in het pluche bij een filmhuis in de buurt.

Meer weten? Neem contact op met Inge de Bekker of Rick Steinmann.

Lees ook: The magic of music

Je hoeft geen muzikaal talent te zijn om je welbevinden en zelfs je gezondheid te verbeteren met muziek. Verschillende onderzoeken laten zien dat muziek een positief effect kan hebben op emoties, stressbeleving en prestaties.

Lees meer